• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krkobabić: Kriza ne utiče na penzije

Potpredsednik Vlade Srbije Jovan Krkobabić smatra da novi talas ekonomske krize neće ugroziti primanja najstarijih građana.

''Isplata penzija i njihovo usklađivanje, nikakvom krizom i nikakvim posebnim merama bilo koga, neće i ne sme biti dovedeno u pitanje, jer, penzioneri i ostali socijalno ugroženi građani snose najveći teret mučnog i dugotrajnog procesa izlaska iz ekonomskih problema Srbije'', rekao je Krkobabić za današnje ''Novosti''.

On smatra da bi dovođenjem u pitanje redovnosti isplate i visine penzija bio ugrožen goli život ogromnog broja građana, a to se, kako ističe, ni po koju cenu ne sme desiti.

Od jačine talasa krize zavisi i koje će i kakve mere Vlada morati da preduzme, kaže lider PUPS-a i ističe da je potpuno siguran da ćemo PUPS i on preduzeti sve moguće korake da zaštite socijalno ugrožene kategorije građana koji podnose najveća opterećenja.

Što se tiče penzija, u skladu sa sadašnjim i ranijim dogovorima sa MMF, neće biti nikakvih izmena u PIO sistemu u ovom periodu, podseća Krkobabić i dodaje da izmene i usavršavanje penzionog sistema u budućnosti, zavise od niza faktora i o tome je sada prerano govoriti.

Govoreći o povezivanju radnog staža, Krkobabić je rekao da to stvara dvostruki problem, jer na jednoj strani opterećuje inače ekonomski iscrpljenu državu, a na drugoj ohrabruje poslodavce da i dalje neredovno ili uopšte ne uplaćuju doprinose.
Država, kaže Krkobabić, ne sme da ostavi radnike bez elementarne socijalne sigurnosti, zato i čini taj izuzetan napor povezivanjem staža, ali je sasvim sigurno da taj proces ne može da ide unedogled i mora se do krajnjih granica zaoštriti fiskalna disciplina.

''Sve obaveze velikih i malih privrednih subjekata prema građanima i državi moraju biti redovno i neizostavno izvršavane'', naglašava Krkobabić i dodaje da bez toga nema ozbiljne države.

Potpredsednik Vlade i lider Partije ujedinjenih penzionera, naglašava za "Novosti" da je opcija povlačenja Srbije sa Kosova apsolutno neprihvatljiva i da je takva poruka jasno poslata i našim gostima iz EU.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image