• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Norma grupa startovala s fabrikom u Srbiji

U Subotici je danas otvorena fabrika delova za automobilsku i avio industriju u koju je uloženo 11 miliona evra, uz plan da se u dve godine uposli 350 radnika.

U sedamnaestom pogonu u okviru Norma grupe, a prvom u Srbiji, proizvodiće se spone, spojnice i cevi za fluide, za više od 10.000 korisnika širom sveta. Celokupna proizvodnja će ići u izvoz, a njegova vrednost će, kada fabrika krajem 2015. godine proradi punim kapacitetom, dostizati 40 miliona evra.

Prema rečima člana Borda i izvršnog direktora Norma grupe Vernera Degima, izbor je pao na Srbiju i Suboticu zbog niza komparativnih prednosti u odnosu na neke druge države regiona.

"Srbija je zemlja s brzim privrednim rastom, dok se Subotica geografski nalazi u srcu Evrope, a istovremeno je važan
privredni i tranzitni centar", dodao je Degim.

Nemački ambasador Volfram Mas je, u tom kontekstu, istakao da je Nemačka važan privredni partner Srbije, uz konstataciju da su za obe zemlje veoma bitni ekonomski razvoj i međusobna saradnja.

"Nemačka nije stala sa ulaganjima u Srbiju ni u teškim vremenima krize. U protekloj deceniji nemačke firme su investirale u Srbiju ukupno 1,5 milijardi evra, a samo prošle godine više od 60 miliona", dodao je diplomata.

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić istakao je da su Nemci izbili na prvo mesto među stranim ulagačima u Vojvodini, i da trenutno zapošljavaju više od 8.000 ljudi.

Norma grupa je formirana 2006. integracijom švedske ABA grupe i nemačkog Rasmunsena, a sledeće godine im se pridružio i američki Briz.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image