• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kragujevački grobari ipak "vezali trgovinu"

Upravni sud potvrdio je odluku Komisije za zaštitu konkurencije kojom je utvrđeno da su Gradska groblja iz Kragujevca zloupotrebila dominantan položaj.

U saopštenju se navodi da je Upravni sud 22. septembra kao neosnovanu odbio žalbu JKP Gradska groblja protiv rešenja Komisije za zaštitu konkurencije.

Upravni sud je u presudi ocenio da je pravilna odluka Komisije za zaštitu konkurencije kojom je utvrđeno da su Gradska groblja zloupotrebila dominantni položaj na tržištu izdavanja i zakupa grobnih mesta, saopšteno je danas iz tog suda.

U obrazloženju presude Upravnog suda navodi se da je Komisija pravilno ocenila postojanje zabranjene "vezane trgovine", odnosno radnji suprotnih odredbama Zakonu o zaštiti konkurencije.

U "vezanoj trgovini" uslovljava se zaključivanje ugovora time da druga strana prihvati dodatne obaveze koje po svojoj prirodi ili trgovačkim običajima nisu u vezi sa predmetom ugovora.

U ovom slučaju korisnik usluga JKP Gradska groblja, morao je da zaključenjem ugovora o zakupu grobnog mesta na izdvojenom području groblja Bozman u Kragujevcu zaključi i ugovor o izradi i postavljanju nadgrobnog obeležja i ugovor o izvođenju radova koji se odnosi na izradu i postavljanje opsega.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image