• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za Jat zainteresovani samo sa Baltika

Na produženom tenderu za strateškog partnera dokumentaciju otkupila samo letonska kompanija "Baltik aviejšen sistems", suvlasnik "Er Baltika".

Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku i Radna grupa zadužena za praćenje realizacije ovih aktivnosti očekuju da će, nakon dostavljanja dokumentacije, letonska kompanija dostaviti svoju ponudu, navedeno je u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo je navelo da je danas istekao rok za podnošenje prijava po javnom pozivu za izbor investitora radi zajedničkog ulaganja u novo privredno društvo za obavljanje javnog prevoza u vazdušnom saobraćaju.

U periodu otvorenom za prijave po javnom pozivu, koji je trajao od 1. avgusta do danas, prijave su dostavile dve firme ali, s obzirom da su se na kraju roka "pojavile kompanije koje su zatražile njegovo produženje u svrhu prikupljanja potrebne dokumentacije", Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku je produžilo rok za mesec dana.

Na kraju predviđenog perioda, koji je istekao danas u podne, samo su Letonci otkupili transakcionu dokumentaciju.

Ministar Mrkonjić je pre dve sedmice u Moskvi pozvao članice Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BCES) da se uključe u strateško partnerstvo sa "Jat ervjezom".

Predstavnici Vlade Srbije, nezvanična je informacija, nedavno nudili azerbejdžanskom avioprevozniku "Azal" da kupi "Jat ervejz", ali te infromacije niko od zvaničnika nije hteo da potvrdi.

Ranije su predstavnici Ministarstva za infrastrukturu tvrdili da je turska aviokompanija "Turkišerlajnz" veoma zainteresovana za strateško partnerstvo sa Jat-om.

Ta transakcija je svojevremeno najavljivana kao gotova stvar, ali su takav "račun bez krčmara" ubrzo Turci demantovali.

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić je juče rekao da će sudbina "Jata" biti poznata do kraja godine.

Na kraju, pojedini beogradski mediji su nedavno preneli informaciju da će Srbija najverovatnije dobiti novu nacionalnu aviokompaniju i bez strateškog partnera.

Ministarstvo je 1. avgusta saopštilo, povodom raspisivanja javnog poziva, da će vrednovanje ponuda i pregovori biti realizovani u novembru i decembru, a izbor strateškog partnera očekuje se do kraja 2011.

Do juna 2012., bi shodno tom planu i bile realizovane aktivnosti na uspostavljanju nove kompanije, prenosu sredstava i regulisanju obaveza "Jat ervejza".

Na prvom tenderu 2008. za pronalaženje strateškog partnera "Jat ervejzu" nije bilo zainteresovanih, a za 51 odsto kapitala u aviokompaniji tada je traženo 51 milion evra.

(MONDO/agencije)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image