• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Ju-Es -Stil Srbija državi na grbači?

Rukovodstvo železare iz Smedereva zajedno sa državom Srbijom mora da uloži napor da spasi 3.000 radnih mesta, kaže ministar ekonomije.

"Svi zajedno moramo naći rešenje da se sačuva 3.000 radnih mesta u smederevskoj železari", rekao je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić u pauzi konferencije o privatno-javnom partnerstvu u Srbiji.

On je izrazio očekivanje da će taj problem uspešno biti rešen s obzirom da se već pokušava naći adekvatno rešenje.

Ćirić je podsetio da ta fabrika beleži gubitke i smanjen obim aktivnosti u Srbiji i Slovačkoj zbog efekata ekonomske krize.



Kompanija Ju-Es-Stil Srbija suočava se sa brojnim poteškoćama u radu i jedna visoka peć ostaje u režimu tihog hoda, potvrđeno je juče Tanjugu u toj kompaniji.

Kao odgovor na smanjene tržišne cene čelika i slabu potražnju, visoka peć u Ju-Es-Stil Srbija, koja je stavljena na tihi hod u drugom kvartalu 2011, ostala je u tom režimu rada i tokom trećeg kvartala.

Kompanija će, kako je najavljeno, nastaviti pažljivo da prati situaciju na tržištu i prilagođava svoju proizvodnju u skladu sa potrebama kupaca.

"Rezultati Ju-Es-Stil Srbija i dalje su odraz teške ekonomske situacije u Evropi, naročito u južnoj Evropi.

On je podsetio da je ta američka kompanija kupila Sartid iz Smedereva koji je tada bio u stečaju, i dodao da nije bilo reč o klasičnoj privatizaciji.

I Savet Vlade Srbije za borbu protiv korupcije za kupoprodaju Sartida upotrebljava reč "klasično", ali više u smislu malverzacije i pljačke.

Ju-es-stil je od privatizacije smatran jednim od najuspešnijih srpskih preduzeća i jedna je od najvećih izvoznika. Rad kompanije u značajnoj meri utiče na ekonomske bilanse Srbije - od statistike industrijske proizvodnje do izvoza i uvoza.

Ostaje da se vidi koliko će zajednička akcija američkog menadžmenta i Vlade Srbije koštati poreske obveznike.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image