• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojvodina potražuje 1.100 nekretnina

Nadležnim republičkim institucijama do sada su dostavljeni zahtevi za 1.100 objekata nepokretnosti koje bi trebalo da pripadaju Vojvodini.

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici prihvatila Informaciju o pitanjima u vezi sa sprovođenjem Zakona o javnoj svojini.

Informaciju o tome šta je u Vojvodini urađeno od 6. oktobra, kad je taj zakon stupio na snagu, pripremila je Uprava za zajedničke poslove pokrajinskih organa, koja je pristupila evidentiranju imovine, kao i prikupljanju dokumentacije neophodne za podnošenje zahteva za upis prava javne svojine, saopštio je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje.

Od tog broja, oko 300 objekata već u ovom času nije sporan a 100 zahteva je kompletirano i obrađeno i oni su dostavljeni na adrese Direkcije za imovinu, Direkcije za restituciju i Republičkog geodetskog zavoda, rekao je direktor Uprave Marko Radosavljević.

On je dodao da se za oko 800 projekata čija vrednost iznosi blizu 14 milijardi dinara, koji su finansirani iz sredstava Fonda za kapitalna ulaganja, radi na kompletiranju odgovarajuće dokumentacije.

Radosavljević smatra da je ograničavajući faktor za brže ostvarivanje tog zakona to što još nisu doneta podzakonska akta kojima se bliže uređuje postupak, obrasci i neka druga pitanja koja su od značaja za donošenje odgovarajućih odluka, za čega je predviđen rok od šest meseci.

Povodom sprovođenje Zakona o javnoj svojini, na sednici pokrajinske vlade je rečeno da je to izuzetno kompleksan i važan posao, jer se na taj način faktički obavlja inventarisanje sveukupne imovine, koja se upisuje u javne knjige, zbog čega je zakonodavac i propisao rok od deset godina.

Pokrajinska vlada donela je i Odluku o osnivanju Agencije za ravnomerni regionalni razvoj Vojvodine, radi uspostavljanja institucionalnog okvira za vođenje politike ravnomernog regionalnog razvoja pokrajine, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image