• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Planiraju fabriku,Srbija im dala 1,74 miliona

Italijanskoj kompaniji Lames danas su dodeljene subvencije od 1,74 miliona evra za zapošljavanje 249 radnika, saopštilo je Ministarstvo ekonomije.

Lames planira da izgradi fabriku u Sremskoj Mitrovici za proizvodnju dizača prozora u automobilskoj industriji za kupce u Evropskoj Uniji.

Proizvodnja bi trebalo da počne na proleće iduće godine, a da ceo projekat bude završen do kraja 2013. godine.

Ugovor o budžetskim podsticijima za investicije u Srbiji sa predstavnicima Lamesa potpisao je ministar ekonomije Nebojša Ćirić.

"Ovo je dobar dan za građane Sremske Mitrovice i raduje me što će kompanija Lames grupa u Sremskoj Mitrovici, u kojoj je stopa nezaposlenosti 20 odsto, investirati osam miliona evra i otvoriti oko 250 novih radnih mesta", rekao je Ćirić.

Izgradnja fabrike te kompanije, kako je ocenio Ćirić, "govori o velikom značaju Fijatove investicije u Srbiji od čijeg je dolaska u proteklih nekoliko godina u Srbiju investiralo preko 110 kompanija iz automobilske industrije".

"Lames je samo jedna u nizu od kompanija koja će snabdevati Fijatov novi model koji će se proizvoditi u Kragujevcu", izjavio je Ćirić i istakao da će se iz te fabrike izvoziti proizvodi i za Pežo, Citroen, BMV i druge velike proizvođače automobila.

Lames grupa, koja zapošljava 405 radnika, u 2010. godini je imala prihod veći od 100 miliona evra. To je treći najveći snabdevač prozorskim podizačima i sistemima vrata u automobilskoj industriji u Evropi.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image