• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od dijaspore ove godine 5,5 milijardi dolara

Priliv deviznih doznaka iz dijaspore u Srbiju u 2011. godini iznosiće oko 5,5 milijardi dolara, najavio je danas pomoćnik ministra dijaspore Đorđo Prstojević.

Te doznake su jedan od najznačajnijih faktora ekonomske stabilnosti zemlje, ali nije dobro što taj novac ne odlazi u proizvodnju i otavaranje novih radnih mesta, već u podizanje životnog standarda građana kojima je poslat, rekao je Prstojević na sednici poslovnog saveta za dijasporu Privredne komore Srbije (PKS).

Resorno ministarstvo i druge nadležne državne institucije uložiće maksimalne napore da se makar deo tog novca ubuduće ulaže u privredu, rekao je Prstojević i naveo da je srpska dijaspora do sada u maticu uložila oko 550 miliona dolara i da je zahvaljujući tim investicijama u Srbiji zaposleno oko 25.000 ljudi.

Predsednik PKS-a Miloš Bugarin napomenuo je da je samo 10 odsto novca koji na taj način stiže iz dijaspore uloženo u privredu i ponovio da bi veći deo tog novca trebalo da završi u privrednim aktivnostima i razvoju zemlje.

On je ukazao da PKS i druge nadležne instutucije nastoje da pruže sve potrebne informacije našim građanima i privrednicima u inostranstvu, koji su zainteresovani da ulažu u Srbiju, ali i dodao da treba olakšati i ubrzati procedure za ulaganje srpske dijaspore u maticu.

Na sednici u PKS su predstavljene olakšice koje Srbija nudi svim zainteresovanim investitorima, kao i slobodne zone gde privrednici imaju povoljnije uslove za poslovanje i gde su oslobođeni pojedinih poreza, sa ciljem privlačenja srpskih privrednika iz inostranstva da ulažu u Srbiju.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image