• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iščekujući "Lidl"

Trgovinski lanac "Lidl" trenutno ispituje gradove u kojima planira da otvori trgovine, kaže državni sekretar Ministarstva poljoprivrede i trgovine Srbije Vladimir Matović.

On je rekao da je "Lidl" već registrovao kompaniju u Srbiji i da se uskoro očekuje početak izgradnje objekata.

"Očekujemo i da ostali trgovinski lanci pokažu interesovanje, jer je tržište Srbije u potpunosti otvoreno za strane investicije iz domena trgovine i zakonski usaglašeno sa evropskim normativima", kazao je Matović.

Matović je, u izjavi Tanjugu, naveo da će dolazak velikih trgovinskih lanaca u Srbiju unaprediti konkurenciju koja će uticati na povoljnije cene i pad marži u zemlji.

On je naveo primer belgijskog trgovinskog lanaca Delez, koji je lane za 934 miliona evra kupio "Delta Maksi" i , kako je rekao, novim metodologijama podigao kvalitet usluga i zadao isti zadatak konkurentima od čega će potrošači imati korist.

Podsetimo, mediji su prošle godine u maju mesecu najavili da "Lidl" ispituje 20-tak lokacija i da je sigurno da će otvoriti supermarkete u Novom Sadu i Valjevu.

Prema podacima Privredne komore Srbije, najveće tržišno učešće u Srbiji imaju tri najveća lanca – "Delez Srbija", "Merkator-S" i "Idea", a posle slede "Dis"“, "Univerexport", "Metro keš end keri"...

(MONDO)




Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image