• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić sa klasterima automobilske industrije

Predsednik Srbije Boris Tadić razgovarao je večeras sa delegacijom slovenačkih i srpskih privrednika i podržao njihovu poslovnu saradnju koja treba da omogući i nova radna mesta.

Tadić je, kako je navedeno, iskazao podršku inicijativi dalje privredne integracije, kao i svim konkretnim projektima saradnje kompanija sa ovih prostora, koji će doprineti konkurentnijem regionu, boljim proizvodima i uslugama građanima, ali i uspešnijem nastupu na trećim tržištima.

Sastanak je održan na inicijativu organizatora Samita 100, Srpske asocijacije menadžera i Združenja Manager Slovenije, a kao nastavak započetog dijaloga poslovnih i političkih lidera regiona na Samitu 100 biznis lidera, u Aranđelovcu, u oktobru 2011. godine.

Delegacija biznis lidera je predsedniku Tadiću predstavila prvi konkretan rezultat Samita 100 - osnivanje slovenačko-srpskog građevinskog konzorcijuma Feniks u Beogradu, 25. januara.

Feniks je okupio više od 20 srpskih i slovenačkih preduzeća radi saradnje i zajedničkog nastupa na trećim tržištima (pre svega u Rusiji, odnosno generalno u istočnoj i jugoistočnoj Evropi i na bliskom i srednjem istoku). Inicijatori projekta su srpski PSP Farman i slovenačka korporacija Hidria.

Učesnici delegacije su obavestili predsednika Tadića da će narednog dana u Srpskoj asocijaciji menadžera biti osnovan regionalni Upravni odbor Samita 100, koji će okupiti najistaknutije privrednike iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Makedonije.



Tom prilikom biće izabran predsednik i usaglašeni ciljevi i odgovornost ovog tela za dalju podršku jačanja privrednih veza u regionu u narednom periodu.

U delegaciji su sa slovenačke strane bili generalna direktorka Trimo Tatjana Fink, predsednik poslovodnog odbora Hidrije Iztok Seljak, generalni direktor Iskratela Andrej Polenec, izvršna direktorka Združenja Manager Sonja Šmuc, predsednik uprave Žito Anton Balažič i direktor Interenergo Anton Papež.

U srpskoj delegaciji bili su izvršni direktor Nektara Bojan Radun, generalni direktor Telekoma Srbije Branko Radujko, predsednik PSP Farman Branislav Grujić , predsednik MK Grup Miodrag Kostić i predsednica UO i izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera Maja Piščević.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image