• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlada će otkupiti "Smederevo" od Amerikanaca?

Jedna od mogućnosti rešenja problema sa železarom u koje je zapao Ju es stil je otkup, kaže šef vladine radne grupe Nikezić. Pare bi išle iz dela budžeta za podršku privredi.

Radna grupa Vlade Srbije će sutra razgovarati sa menadžmentom američke kompanije Ju-Es-Stil Srbija (USS Serbia), a jedna od mogućnosti je i da Srbija otkupi železaru koja se suočava sa finansijskim problemima, izjavio je večeras šef te radne grupe Dušan Nikezić.

"Sutra ćemo imati razgovore sa predstavnicima menadžmenata na iznalaženju rešenja za probleme u kojima se železara nalazi. Jedan od tih scenarija jeste i preuzimanje fabrike, ali ne planiramo da dugoročno budemo vlasnici", rekao je Nikezić televiziji B92.

On je istakao da je cilj Vlade Srbije održanje proizvodnje u smederevskoj železari kako bi se eventualno pronašao novi strateški partner.

Nikezić, državni sekretar Ministarstva finansija Srbije, rekao je da vlada ne planira da upravlja železarom, već da u kriznom periodu pomogne da se problem premosti kako bi lakše pronašla strateškog partnera.

Upitan kako bi Srbija obezbedila novac za kupovinu železare u Smederevu, koja zbog velikih dugova radi smanjenim kapacitetom, Nikezić je rekao da bi to bilo učinjeno "iz sredstava namenjenih za podršku privredi".

"Spasavanje železare u Smederevu je podrška srpskoj privredi. Ako vlada svake godine obezbeđuje sredstva privredi, a ovo je jedan od problema, onda ce vlada reagovati", rekao je Nikezić.

Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević je u istoj emisiji televizije B92 rekao da u železari Smederevo radi 5.000 Smederevaca ukazujući da bi se grad suočio sa velikim problemom u slučaju prestanka rada kompanije.

"Održavanje proizvodnog proceca u kompaniji Ju-Es-Stil je značajno za život grada i njegov budžet", rekao je Umičević i dodao da grad nastoji da pomogne železari i da joj je oprostio pojedine naknade.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image