• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Niš:Amerikanci grade stambeno-poslovni centar

Predstavnici kompanije Clean Earth Capital i grada Niša potpisali su danas ugovor o kupoprodaji zemljišta na lokaciji "Bubanjski heroji".

Ta američka firma će na tom prostoru graditi stambeno-poslovni centar i to je, kako je naglasila američki ambasador u Srbiji Meri Vorlik, još jedna primer dobre saradnje SAD i Srbije.

Vlasnik američke kompanije Filip Bej rekao je da očekuje početak građevinskih radova na lokaciji Bubanjski heroji za šest do osam meseci i da će na tim poslovima biti agažovane lokalne građevinske kompanije.

On je najavio dolazak "američkog univerziteta sa prepoznatljivim imenom" koji u osnovi ima inženjerske studije, a u sklopu centra planirana je izgradnja trgovinskog centra, centra za umetnike i hotela koji će moći da koriste vrhunski sportisti.

"Neka krajnji rezultati govore sami za sebe", kazao je Bej.

Gradonačelnik Miloš Simonović je rekao da je lokacija "Bubanjski heroji" pripala gradu na osnovu ugovora o razmeni imovine sa Ministarstvom odbrane i Vojske Srbije i da će više od 200 stanova na toj lokaciji, prema tom ugovoru, pripasti pripadnicima Vojske i njihovim porodicama.

Američka kompanije planira da u Nišu uloži oko 60 miliona evra. Rok za izgradnju, prema ugovoru, iznosi pet godina, a lokacija je površine od 15 hektara, saopšteno je ranije, posle održane licitacije, na kojoj je američka kompanije kupila zemljište.

Američka kompanija će biti u obavezi da ukloni sve sadašnje objekte i da gradu prenese 21.000 kvadratnih metara stambenog prostora za potrebe Vojske Srbije u skladu sa ugovorom o razmeni imovine između grada i Ministarstva odbrane.

Kako je tada navedeno, biće to četvrta najveća američka investicija u Srbiji. Grad bi od prodaje zemljišta trebalo da prihoduje 20 miliona evra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image