• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIN: MMF ne veruje obećanjima, čeka rebalans

Međunarodni monetarni fond (MMF) neće dati "zeleno svetlo" za nastavak stend-baj aranžmana iz predostrožnosti bez rebalansa budžeta, piše NIN.

Beogradski nedeljnik tvrdi, pozivajući se na dobro obaveštene krugove bliske pregovaračima, da Misiji MMF, koju predvodi Zuzana Morgasova, nisu bile dovoljne usmene garancije da Vlada Srbije neće prekoračiti dogovoreni okvir za potrošnju u 2012.

Umesto obećanja, MMF zahteva da se sve što je dogovoreno stavi "crno na belo", u Zakon o budžetu.

Za Vladu bi predlaganje rebalansa, mesec i po nakon što je Skupština usvojila plan prihoda i rashoda za 2012. bio "autogol", jer bi na taj način uoči izbora Vlada priznala da je predložila loš budžet, a neizvesno je i da li bi još jednom mogla obezbediti skupštinsku većinu, piše NIN u najnovijem broju.

U MMF procenjuju i da Srbija neće uspeti da ostvari rast BDP od 1,5 odsto, pa bi deficit budžeta mogao biti i veći od 1,5 milijardi evra, što znači da su neophodne i dodatne uštede, navodi NIN.

Premijer Mirko Cvetković je, povodom nevoljnog preuzimanja Železare Smederevo od američkog Ju-es-stila (koji znači i pokrivanje 100 miliona evra gubitaka godišnje), rekao da rebalansa budžeta neće biti a da će se pare naći preraspodelom sredstaa namenjenih subvencijama privrede.

(Fonet/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image