• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas bojkot pumpi!

Prema anketi Monda u kojoj je glasalo više od 4.000 čitalaca, više od 80 odsto izjasnilo se da danas neće kupovati gorivo na srpskim pumpama. Na društvenim mrežama 200.000 građana podržalo akciju.

Za dva meseca u Srbiji je čak pet puta poskupelo gorivo, zbog čega je Nacionalan organizacija potrošača (NOPS) pozvala građane da danas bojkotuju benzinske pumpe.

Naftaši povećanje cena i dalje pravdaju potresima na svetskom tržištu i rastom evra, a direktor NIS-a Kiril Kravčenko ne isključuje nova poskupljenja.

Prema rečima organizatora akcije, predsednika NOPS-a Gorana Papovića, poskupljenja goriva bila su neopravdana jer su trgovci naftu nabavili mnogo ranije. "Njihovo ponašanje prećutno podržava i Vlada jer se državni budžet najaviše puni od akciza i poreza na promet derivata nafte", tvrdi Papović.

Papović je izjavio da ima utisak da je od jutros na benziskim pumana manje automobila nego ranijih dana.

Pozivajući građane na bojkot kupovine goriva, on je ponovo ukazao da se tako pokazuje odgovornost, solidarnost i što je najvažnije - spremnost da se reaguje, jer je to jedini način na koji građani mogu da deluju.

"Ovaj poziv znači istovremeno i ispit zrelosti za sve nas, kako bismo razumeli suštinu sopstvene snage kroz organizovano delovanje. Jasna poruka koju ćemo poslati imaće trajne posledice po sve koji kreiraju tržišnu ekonomiju ove zemlje", navedeno je u saopštenju NOPS-a.

Da li ćete se i vi danas priključiti "bojkotu pumpi", i biti još jedan od 200.000 građana koji su najavili svoje učešće, još uvek možete glasati u našoj anketi.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image