• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Južnokorejski Mecen IPC otvorio fabriku

Fabrika u Novoj Pazovi "Mecen Evropa Tek" će proizvoditi izolacione materijale visokog kvaliteta za domaća i strana tržišta.

Južnokorejska kompanija otvorila, u investiciji vrednoj četiri miliona evra, fabriku zajedno sa domaćom firmom "Evropa ineks", a obeležavanju zvaničnog početka rada prisustvovao je ministar životne sredine rudarsta i prostornog planiranja Oliver Dulić.

U novoj fabrici je zaposleno 35 ljudi, a do kraja naredne godine biće otvoreno još 60 novih radnih mesta, najavila je južnokorejska kompanija, koja jedna od vodećih svetskih proizvođača plastike.

Dulić je istakao da će se u fabrici proizvoditi najčistiji i ekološki najprihvatljiviji izolacioni materijali u zemlji, koji će se koristiti u građevinarstvu.

"Invešticije poput ove su dokaz da dobar tim može da privuče velike investicije", rekao je Dulić.

On je kazao da će ta fabrika biti model budućeg razvoja zemlje, a to su male fabrike sa nekoliko desetina zaposlenih i dodao da će se u fabrici koristiti najmodernije tehnologije u svetu.

Fabrika izolacionog materijala pod nazivom „izomet", koja je plod zajedničkog ulaganja partnera iz Seula i domaće firme "Evropa Ineks" u Novim Banovcima.

Zahvaljujući Ministarstvu ekonomije i Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA), koji su taj projekat podržali sa 4.000 evra po zaposlenom, posao će u naredne dve godine u toj fabrici dobiti 60 radnika, rekao je Grumić.

"Izomet" je novi izolacioni materijal, na bazi polietilena niske gustine, ima vrhunske tehničke osobine u energetskoj zaštiti, zaštiti od buke, može da se reciklira, nije štetan po zdravlje i dugovečan je jer zadržava svojstva od 40 do 45 godina.

Ima vrlo široku upotrebu u građevinarstvu, automobilskoj industriji, klimatizaciji, industriji nameštaja, opremanju prostora, sportu i drugim oblastima.

U proizvodnji izometa biće uglavnom korišćene domaće sirovine a osnovna, polietilen niske gustine, obezbeđena je u HIP „Petrohemiji" u Pančevu, gde je prepoznata važnost ovog projekta i taj proizvod uveden kao nov u proizvodni program te hemijske industrije.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image