• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roditeljima će vraćati PDV na hranu za bebe

Premijer Srbije Mirko Cvetković najavio je danas da će Vlada u narednih desetak dana usvojiti izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost (PDV).

Izmenama će praktično biti ukinut porez na hranu i opremu za bebe, tj. porez će postajati kao i dosad ali će se plaćeni iznos vraćati roditeljima. Posebnom odlukom Vlade biće ograničene marže na te proizvode, saopštila je danas vladina Kancelerije za medije.

"Da bi se predupredile zloupotrebe i da bi pozitivne efekte ove mere imali isključivo roditelji sa decom, predlogom zakona biće omogućen povraćaj PDV-a na kupljenu hranu i opremu za bebe", piše u saopštenju i dodaje da će izmene Zakona o PDV-u odmah biti dostavljene Skupštini na usvajanje.

Cvetković i ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović sastali su se danas sa inicijatorima akcije za ukidanje PDV-a i ograničavanje marži na opremu i hranu za bebe.

Oni su, kako je navedeno u saopštenju, istakli da podržavaju akciju "Glasaj za bebe", kao i da su u poslednjih nekoliko meseci razgovarali sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem koji se založio da se nađe rešenje da se roditelji oslobode troškova PDV-a na opremu i hranu za bebe, kao i da se ograniče marže na te proizvode.

Petrović je istakao da ministarstvo na čijem je čelu već analizira marže na opremu i hranu za bebe i da će u narednom periodu biti doneta uredba kojom će biti ograničene trgovačke marže na te proizvode.

"Na sastanku je takođe konstatovano da pitanje visokih cena proizvoda za bebe nije vezano samo za PDV i u tom smislu dogovoreno je da će se i u narednom periodu nastaviti razgovori predstavnika Vlade i udruženja koja su organizovala akciju 'Glasj za bebe', kako bi se sistemskim merama uticalo na populacionu politiku", piše u saopštenju.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image