• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ratari za subvencionisani dizel idu kod NIS-a

Naftna industrija Srbije i Ministarstvo poljoprivrede potpisali su ugovor o regresiranom snabdevanju poljoprivrednika gorivom u toku prolećne setve, saopštio je danas NIS.

Cena dizela D2 za poljoprivrednike do 15. aprila biće značajno niža od cene koštanja i iznosiće 125 dinara za litar. Gorivo će se distribuirati putem bonova, na 370 benzinskih stanica NIS-a širom Srbije.

NIS je, rukovodeći se principom društvene odgovornosti, ponudio Vladi maksimalno povoljne uslove za snabdevanje poljoprivrednika gorivom, uprkos stalnom rastu cena naftnih derivata na regionalnom tržištu, rastu cena nafte na svetskim berzama, kao i nestabilnom kursu domaće valute, navodi se u saopštenju.

NIS pri tome ističe da je, jedini od svih naftnih kompanija koje rade u Srbiji, odlučio da razmotri mogućnost obezbeđenja povoljnih uslova kupovine goriva za poljoprivrednike.

"Učešće naše kompanije u programu podrške agroindustrijskog kompleksa koji je pokrenula Vlada predstavlja doprinos stabilizaciji tržišne situacije u Srbiji, na koju u ovom trenutku jak uticaj ima evropska finansijska kriza," rekao je tim povodom generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

Donoseći ovu odluku bili smo svesni da, na štetu sopstvenog profita, podržavamo životno važnu granu ekonomije u Srbiji i čuvamo konkurentnost srpskih poljoprivrednih proizvoda na inostranim tržištima, rekao je Kravčenko, izrazivši očekivanje da će se obezbeđenje jeftinijeg goriva za poljoprivrednike pozitivno odrziti na tempo rasta cena prehrambenih i drugih najneophodnijih proizvoda.

Spisak benzinskih stanica na kojima poljoprivrednici mogu kupiti jeftinije gorivo za prolećnu setvu dostupan je na potrošačkom sajtu NIS-a potrosaci.nis.rs

Ugovorom sa NIS-om Ministarstvo je prećutno odbacilo poziv Udruženja naftnih kompanija Srbije (UNKS) koje je juče pozvalo nadležne da preispitaju svoju odluku i prepuste poljoprivrednicima da sami na tržištu izaberu snabdevača koji im najviše odgovara.

Država je na ovakav način, smatraju privatni naftaši, jednoj kompaniji obezbedila prodaju 80 miliona litara goriva.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image