• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bebi PDV u Skupštini

Amandman Vlade Srbije na Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o porezu na dodatu vrednost stigao je danas u Skupštinu.

Predlogom se refundira PDV za kupovinu hrane i opreme za bebe na iznos od 55.000 dinara, za bebu staru do tri godine.

Pravo na refundaciju PDV-a može da se ostvari do iznosa od 55.000 dinara za bebu starosti do tri godine i to za mleko za odojčad, kašice, krevetac, kolica, stolicu za hranjenje, stolicu za kola i pelene.

U tekstu amandmana piše da "pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe, na osnovu podnetog zahteva, ima roditelj, odnosno staratelj bebe - punoletni državljanin sa prebivalištem na teritoriji Republike, koji kupuje hranu i opremu za bebe".

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović rekla je ranije danas da će tokom nedelje razgovarati sa šefovima poslaničkih grupa kako bi sledeće sedmice zakazala sednicu o Vladinom amandmanu.

Ona je novinarima u Beogradu rekla da će se tokom nedelje dogovoriti sa svim šefovima poslaničkih grupa o održavanju sednice i da će do petka moći da donese odluku o njenom održavanju sledeće nedelje.

"Moj predlog šefovima poslaničkih grupa biće da ne otvaramo raspravu nego da se izjasnimo o amandmanu koji nam je Vlada poslala i očekujem da će svi šefovi grupa učestvovati u izjašnjavanju i volela bih da to bude aklamacijom", rekla je Đukić Dejanović.

Ona je ponovila da nije dobro da se plenarne sednice održavaju u predizbornom periodu, ali da je u pitanju značajno državno pitanje.

Vlada Srbije usvojila je prošlog četvrtka amandaman na Zakon o porezu na dodatu vrednost, kojim se, na inicijativu predsednika Republike Borisa Tadića, predviđa ukidanje PDV-a na prizvode za bebe.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image