• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenački naftaš kupio Beogas

Ljubljanska naftna kompanija Petrol otkupila je danas 85 odsto vlasništva u beogradskom Beogas Investu, koji gasom snabdeva tri opštine u Beogradu.

Slovenački Petrol time je postao treći najveći pojedinačni distributer zemljanog gasa u Srbiji. Petrol nije saopštio po kojoj ceni je otkupio većinski paket u Beogas Investu.

U grupi Petrol je i preduzeće Rodgas, koje vrši distribuciju gasa u Bačkoj Topoli. Kompanija je dobila i koncesiju za izgradnju mreže zemljanog gasa u opštini Pećinci.

"Otkupom 85 odsto učešća u preduzeću Beogas Invest Petrol je napravio važan korak u ostvarivanju strateških usmerenja", rekao je predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik za internet sajt Ljubljanske Berze.

On je dodao da Petrol tako učvršćuje svoj položaj u regionu.

Petrol već ima potpisani opcioni ugovor za kupovinu preostalih 15 odsto učešća u Beogas Investu što je potvrdio u Ljubljani član uprave Petrola Rok Vodnik.

Kompanija Beogas invest vlasnik je preduzeća Beogas i Domingas, ima 220 kilometara gasovodne mreže i oko 10.000 korisnika u Beogradu, koji godišnje koriste oko 15 miliona kubnih metara gasa.

Petrol je najveći distributer gasa u Sloveniji, poseduje i 454 benzinskih stanica u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image