• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tadić: Blizu strateškog rešenja za Magnohrom

Lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas u Kraljevu da je država veoma blizu pronalaženja strateškog rešenja za preduzeće "Magnohrom", koje je, posle raskinute privatizacije, u procesu restrukturiranja.

Tadić, koji je danas posetio Kraljevo, poručio je da je taj grad devastiran u ekonomskom smislu i da zaslužuje posebnu pažnju države, a pre svega kada je u pitanju oživaljavanje vitalnih preduzeća, kao što je "Magnohrom".

"I sam učestvujem u razgovorima sa potencijalnim investitorima", rekao je Tadić, ističući da je država i u Kraljevu i u drugim gradovima stala iza preduzeća koja zaslužuju da se sačuva njihov potencijal.

Međutim, kako je istakao, država ne može to doveka da čini i zato je važno da se pronađu strateški partneri.

"Mislim da smo veoma blizu da pronađemo pravo, konačno i strateško rešenje za Magnohrom", poručio je Tadić.

On je, potom u centru Kraljeva, razgovarao i sa bivšim radnicima tog preduzeća, koji od 2008. godine nisu primili doprinose po pravosnažnoj sudskoj presudi.

Oni su ga sačekali u centru Kraljeva, gde su se okupile i pristalice DS, i zatražili od njega da im pomogne u rešavanju njihovog egzistencijalnog problema.

U razgovoru sa njima Tadić je najavio da će razgovarati sa ministrom ekonomije i regionalnog razvoja Nebojšom Ćirićem, koji se danas u Vladi Srbije sastaje sa njihovim predstavnicima.

"Ja ovoga trenutka nisam predsednik republike, ali ću razgovarati sa ministrom da vidim šta je rešenje", istakao je Tadić i radnicima poručio da će učiniti sve što je do njega.

Najvažnije je, naglasio je, da se pronađe investitor za to preduzeće, bez koga, kako je istakao, "Kraljevo ne može da živi".

Tadić je prethodno obišao zgrade u ulici Dobrosava Bogavca u Kraljevu, koje su pretrpele veliku štetu nakon zemljotresa 2010. godine i koje su danas obnovljene.

Tadić je istakao da je nakon tog zemljotresa, ali i poplava i snežnih mećava koje su pogodile zemlju protekle zime, Srbija izgradila sistem u borbi protiv elementarnih nepogoda koji dobro funkcioniše i rešava probleme u relativno kratkom periodu.

"Ovo naselje je nakon zemljotresa bilo u takvom stanju da je pretilo dalje urušavanje i nije bilo bezbedno za život. Kuće koje su obnovljene su ne samo lepše, već daleko bezbednije", poručio je Tadić koji je podsetio da je u Kraljevu obezbeđeno 500 domova za ljude čije su kuće porušene u zemljotresu.

Tadić je novinarima u Kraljevu poručio da su ovi izbori drugačiji od svih prethodnih, jer su prvi na kojima nema pretnje ubijanjem, optužbi za izdaju i besmislenog lažnog patriotizma.

"Ovo su izbori oko elementarnih životnih pitanja. O tome smo nekada sanjali, a danas imamo upravo to što je pre samo nekoliko godina bilo nezamislivo", poručio je Tadić.

Na pitanje novinara da li je teško na funkciji predsednika države, Tadić je rekao da je to kompleksan i težak posao, ali da ga je radio prethodnih godina i da je siguran da će ga raditi i ubuduće.

Tadić je u Kraljevu obišao i preduzeće "Dragan elektronik".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image