• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EBRD: Za razvoj preduzetništva 800.000 evra

Evropska banka za obnovu i razvoj ove godine će sa 800.000 evra podržati oko 60 projekata malih i srednjih preduzeća u Srbiji, preko takozvanog BAS programa.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) ove godine će sa 800.000 evra podržati oko 60 projekata malih i srednjih preduzeća u Srbiji, preko takozvanog BAS programa (Business Advisory Services), rekla je danas u Kruševcu Aleksandra Miladinović iz EBRD.

Prema njenim rečima, finansijsku podršku dobiće projekti iz oblasti energetske efikasnosti i očuvanja životne sredine, dok je druga budžetska linija namenjena projektima konsultantske prirode, a plan je da se podrži i žensko preduzetništvo.

Na prezentaciji ovog programa u Regionalnoj privrednoj komori u Kruševcu, Miladinović je kazala da je za pet godina podršku dobilo oko 320 malih i srednjih preduzeća.

"Reč je o donatorskom programu koji je namenjen malim i srednjim firmama, kao podrška u konsultantskim uslugama. Konkretno, preduzećima možemo pomoći na dva načina, a jedan od njih se odnosi na sufinansiranje projekta", rekla je Miladinović.

Ona je dodala da procenat donacije zavisi od lokacije firme, tipa konsultantske usluge koju firma koristi i od broja zaposlenih, pomenuvši da su do sada preduzeća maksimalno dobijala do 10.000 evra, odnosno od 25 do 75 odsto neto vrednosti projekta.

Pored toga, u okviru BAS programa radiće se i na aktivnostima za razvoj tržišta koje se odnose na različite treninge, seminare i obuke.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image