• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vozom putuje skoro 30 odsto manje robe

U prva četiri meseca ove godine zabeležen je pad prevoza robe železnicom za 28,5 odsto u odnosu na isti period lane, dok je jedino povećan transport žitarica, posebno za Italiju i Hrvatsku.

U tom periodu je prevezeno ukupno 3,1 milion tona robe, što je za 28,5 odsto manje u odnosu na isti period 2011.

Obim rada je, takođe, za 26,6 procenata manji, a ostvareni prihod od 22,4 miliona evra je za 24,8 procenata slabiji nego u 2011.

Prema rečima direktora Sektora za prevoz robe Dimitrija Jeremića, koje prenosi novi broj lista železnice "Pruga", najveć uticaj na smanjeni obima rada železnice u ovom periodu ima odlazak kompanije "Ju es stil" iz smederevske železare.

"Ova kompanija je 2010. prevezla sprskim prugama 2,5 miliona tona , a u 2011. obim prevoza je iznosio oko dva miliona tona robe. Za prva četiri meseca ove godine prevezeno je 470.000 tona robe, što je za 57 odsto manje u odnosu na 2006. kada je prevoz repromaterijala i gotovih proizovda ove kompanije bio na vrhuncu", navodi Jeremić.

Na smanjeni obim prevoza robe uticao je i manji prevoz kamena za izgradnju autoputa na Koridoru 10.

On je kazao da je prošle godine prevezeno nešto više od 800.000 tona kamenog agregata, dok su količine u ovoj godini zanemarljive u odnosu na isti period lane, jer je zančajan deo koridora izgrađen u 2011.

Na smenjeni obim prevoza robe, kazao je Jeremić, uticali su i izuzetno loši vremenski uslovi u februaru, a pored toga zabeležen i pad tranzitnog saobraćaja za 22 procenta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image