• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnicima Telekoma 88 akcija po godini staža

Sadašnji i bivši radnici Telekoma Srbije dobiće 69,4 miliona akcija te telekomunikacione kompanije odnosno 88 akcija po godini radnog staža, objavila je Agencija za privatizaciju Srbije.

Na osnovu početne cene trgovanja od 2,27 evra po akciji zaposleni i bivši zaposleni dobiće akcije Telekoma Srbije u vrednosti od 200 do 7.000 evra u zavisnosti od dužine radnog staža u toj državnoj kompaniji.

Agencija za privatizaciju zadužena je za prenošenje akcija na bivše i sadašnje zaposlene u Telekomu, a tabela sa proračunom koliko se akcija dobija po godini staža objavljena je na sajtu Agencije.

Sadašnjim i bivšim radnicima biće podeljeno ukupno 6,94 odsto akcija Telekoma.

Pored radnika Telekoma, 15 odsto akcija tog telekomunikacionog preduzeća dobiće oko 4,8 miliona građana Srbije. Svaki građanin će dobiti po 31 akciju, čija je početna cena 2,27 evra po jednoj akciji.

Centralni registar hartija od vrednosti je 3. maja preneo besplatne akcije Telekoma Srbije na račune građana, ali u poslovodstvu Telekoma Srbije za sada ne kažu kada će objaviti prospekt i time omogućiti trgovanje na berzi.

Telekom Srbije je objavio da je u 2011. godini dobro poslovao i da je imao neto dobit od 22,27 milijardi dinara, što je oko 6,5 milijardi dinara ili 41,1 odsto više nego godinu dana ranije.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image