• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za smederevsku Železaru se još niko ne nudi

Za sada nema ponuda ali je ministar ekonomije Nebojša Ćirić optimista da će se kupac pojaviti do isteka produženog roka 11. juna.

"Rok za podnošenje ponuda je sredinom juna, a u 99 odsto slučajeva ponuda se daje poslednji dan, odnosno na isteku tog roka", rekao je Ćirić agenciji Beta.

Prema njegovim rečima, smederevska železara radi iako su uslovi teški, a informacije o planiranom zatvaranju jedne peći nisu tačne.

Železara je u državvnom vlasništvu od januara ove godine, nakon što se američki Ju-Es Stil (US Steel) povukao iz Srbije.

Ćirić je podsetio da su interesovanje za strateško partnerstvo na tenderu raspisanom 18. aprila izrazili ruska kompanija Ural, Pilzen stil (Pilsen steel) iz Češke, čiji vlasnik je ruska Junajted (United) i ukrajinski Donjeck.

"Radi se o ruskim ili ukrajinskim kompanijama koje ili imaju železare u vlasništvu ili određene rudnike. To je sve na nivou interesa, videćemo da li će neko podneti ponudu, ali u svakom slučaju ono što je važno jeste da železara radi", naveo je odlazeći ministar ekonomije.

Rok za dostavljanje ponuda prvobitno je bio 4. maj, ali je produžen do 11. juna.

"Interesovanja za partnerstvo ima zahvaljujući tome što železara radi od kada ju je država preuzela, sa izuzetkom pauze u februaru zbog lošeg vremena, ocenio je Ćirić.

"Ono što je bio prioritet tada, a i sada je, da 5.500 ljudi zaposlenih u Železari živi od svog rada", naveo je Ćirić, uz napomenu da je Železara značajna i za veliki broj firmi koji su njeni dobavljači ili kupci, ali i za veliki deo privrede Srbije.

Železara je imala učešće od pet odsto u domaćoj proizvodnji i oko 14 odsto u izvozu Srbije.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image