• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Kruševcu "u mraku" 300 dužnika

Elektrodistribucija (ED) Kruševac isključila je u poslednjih mesec dana oko 300 potrošača u tom gradu čiji dugovi premašuju 100.000 dinara. Ukoliko se ne potpišu protokoli o rešavanju duga, isključenima će se ubrzo pridružiti nove neplatiše.

Prema rečima rukovodioca Sektora za trgovinu tog preduzeća Dragane Timić, u ovom trenutku više od 100.000 dinara duguje 1.327 kupaca, što je za oko 120 domaćinstava više nego lane u ovo doba, dok se broj onih koji duguju 20.000 do 50.000 dinara smanjio.

U toku je sklapanje protokola o načinu isplate zaostalih dugovanja sa ostalim dužnicima, saopštilo je danas to preduzeće.

Elektrodistribucija apeluje na dužnike da potpišu te protokole, pre nego što im se isključi struja. Tako će korisnici sprečiti troškove novog priključenja, upozoravaju u ED, i dodaju da ti troškovi zavise od toga da li je obustava izvršena ispod brojila ili na stubu.

Ukoliko je isporuka struje obustavljena na brojilu, ponovno priključenje naplaćuje se 900 dinara, a ako je na stubu 2.400 dinara.

Na pitanje, da li je Elektrodistribucija Kruševac utuživala korisnike, Timić je rekla da je u poslednjih godinu dana, ovo preduzeće tužilo oko 3.000 kupaca koji duguju iznad deset faktura (mesečnih računa).

Prema podacima ED Kruševac, stari dug građana i preduzeća za utrošenu električnu energiju je oko 2,4 milijarde dinara, Fizička lica duguju 900 miliona, a pravna 1,5 milijardi dinara.

"Samo u februaru, martu i početkom aprila, kada su temperature bile ispod proseka, napravljen je dug od 100 miliona dinara, iako smo u maju uspeli da naplatimo potrošnju iz prethodnog meseca", naglasila je Timić i dodala da ukupna dugovanja prete da ugroze stabilnost ED Kruševac.

Elektrodistribucija Kruševac ima 103.000 kupaca, od toga 98.817 u kategoriji domaćinstava i oko 6.000 u kategoriji pravnih lica.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image