• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Revizor počinje da pretresa javni dug Srbije

Državna revizorska institucija (DRI) ovih dana će početi reviziju javnog duga Srbije za 2011. godinu. Aktuelni javni dug je veći od dozvoljenog.

"Trenutno javni dug premašuje dozvoljenih 45 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP) Srbije i 31. marta ove godine bio je veći od 14,6 milijardi evra", izjavio je danas predsednik Saveta DRI-ja Radoslav Sretenović novinarima na skupu o povećanju finansijske odgovornosti vlasti u Srbiji.

On je kazao da je DRI upozoravao da se u 2011. godini nivo javnog duga približio zakonski propisanoj granici od 45 odsto BDP-a i da je iznosio 44,3 odsto.



On nije mogao da kaže kada će biti objavljeni podaci o reviziji javnog duga, precizirajući da će se raditi revizija i unutrašnjeg i spoljnog duga i dodao da je to deo revizije završnog računa budžeta Srbije za 2011. godinu.

Sretenović je kazao da je DRI i ranije ukazivao na povećanje javnog duga i dodao da se podaci o visini javnog duga koje objavljuju Narodna banka Srbije i Ministarstvo finansija razlikuju.

Na pitanje novinara ko će odgovarati za prekoračanje granice zaduženja, Sretenović je kazao da bi to trebalo da budu Vlada Srbije i Uprava za javni dug pri Ministarstvu finansija.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image