• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Imlek objedinio dve mlekare u BiH

Beogradska mlekara kupovinom Natura Vite iz Teslića, sa Mlijekoproduktom iz Kozarske Dubice stvorila drugog najvećeg prerađivača u regionu.

Kako se navodi ugovor, vredan osam miliona evra, potpisan je u cilju daljeg širenja prepoznatljivosti brendova u regionu, kao i konsolidacije tržišta mleka u Republici Srpskoj i BiH.

Dodaje se da su ugovor potpisali direktor Imleka Slobodan Petrović, vlasnik Natura vite Vlado Đurić i predsednik Upravnog odbora Mlijekoprodukta Rankica Marelj, u prisustvu predsednika Vlade Srpske Aleksandra Džombića i ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Miroslava Milovanovića.

"Spajanjem ovih kompanija dobili smo, posle Imleka u Srbiji, drugog najvećeg prerađivača mleka u ovom regionu, izuzimajući Hrvatsku kao zemlju koja ulazi u EU", kazao je Petrović.

On je kako se navodi u saopštenju kazao je da Mlijekoprodukt, koji posluje u okviru Imleka, i Natura Vita oko 50 odsto svojih proizvoda izvoze u Hrvatsku i time prave balans u proizvodnji mleka u regionu.

Natura vita inače proizvodi izmedju 100.000 i 120. 000 litara mleka dnevno.

Petrović je ukazao na značaj spajanja tih kompanija ne samo za mlekarsku industriju, već i farmere, koji će u Imleku dobiti " vrlo ozbiljnog, tradicionalnog i stabilnog partnera, koji može da prati njihov razvoj".

On je podsetio da Imlek ima najveću mlekaru u Makedoniji - Bimilk u Bitolju, tradicionalno je lider na tržištu Crne Gore, i sada je kupovinom Nature vita u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini završio veliku ekspanziju u regionu.

Imlek je većinski vlasnik nekoliko mlekara u Srbiji, gde zajedno sa Subotičkom mlekarom, kao jedan sistem (Salfordova Duvan food grupa) prerađuje oko milion litara mleka dnevno.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image