• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čemu spinovanje oko dolaska Danijelija

Hrvatski poslovni portali već mesecima pričaju o italijanskoj kupovini Železare u Sisku, tako da (ne)dolazak Danijelija u Šabac s tim nema nikakve veze, ističu na srpskom specijalizovanom vebsajtu Makroekonomija.org.

Vest od pre par dana da je italijanski metalurški gigant Danijeli odustao od gradnje fabrike u Šapcu, jer je kupio propalu železaru u Sisku, iskorištena je za politikantsko prepucavanje dve srpske koalcije koje bi da sastave novu vladu Srbije, zaključuje se kroz analizu na domaćem specijalizovanog internet sajta Makroekonomija.org.

Demokratska i Srpska napredna stranka su ponovo otkopale ratne sekire optužujući jedna drugu za "propast projekta" dovođenja Danijelija u Srbiju, iako dolazak Italijana u Srbiju i u Hrvatsku nema direktne veze.

"Uprava CMC-a Sisak (američke kompanije koja je bila vlasnik) je pre nekoliko dana obavestila radnike da je primila nekoliko ponuda za kupovinu Železare" citat je sa sajta poslovni.hr. od 09. februara ove godine - tri i po meseca pre nego što su Italijani, prema aktuelnom pisanju nekih srpskih medija "odustali od investicije zbog pobede Tomislava Nikolića na izborima".

Vrlo je kontraproduktivno, kaže se na makroekonomija.org, da danas kada je ekonomija Srbije u haosu kao retko kada do sada, oni koji treba da uspostave ekonomsku i političku stabilnost optužuju jedni druge za navodni neuspeh onoga što do samog početka nije bilo realno.

"Zašto bi neko ulagao u gradnju sistema kakav je železara na livadi kada na daljini od 200 kilometara ima gotov kapacitet sa svom infrastrukturom i obučenom radnom snagom", pitaju se na sajtu.

Na stranu što je takva investicija bar 20 puta jeftinija od gradnje, što se štedi na obuci radnika, što je vreme gradnje takvih kapaciteta godinama i što proces proizvodnje u Sisku može početi za neuporediv kraći vremenski period nego kod gradnje na ledini.
Jeste velika tragedija za srpsku ekonomiju ali samo zbog lažne nade, zaključuju na Makroekonomija.org.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image