• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi busevi u Beogradu iz kredita EBRD?

Evropska banka za obnovu i razvoj objavila je da razmatra odobravanje do 65 miliona evra za kupovinu 400 novih autobusa za GSP "Beograd".

Kako se navodi na sajtu EBRD, planirana je nabavka 280 niskopodnih zglobnih autobusa i 120 kratkih autobusa sa pogonom na prirodni gas.

Vrednost obnove voznog parka GSP "Beograd" procenjena je na 130,5 miliona evra, polovinu novca trebalo bi da obezbedi EBRD, a preostali deo finansiraće se iz sredstava Grada Beograda, GSP-a ili drugih komercijalnih kredita.

Ralizacija projekta omogućiće smanjenje emisije ugljen-dioksida za 35.000 tona godišnje i održanje udela javnog prevoza u Beogradu na 55 odsto uprkos stalnom povećanju broja vozila privatnih prevoznika.

Odbor direktora EBRD trebalo bi da razmatra odboravanje kredita za GSP na sednici 18. septembra, piše na sajtu međunarodnog kreditora.

Prema podacima sa sajta GSP, to gradsko javno preduzeće ima 800 autobusa prosečne starosti devet i po godina. Ukoliko se uračunaju i tramvaji i trolejbusi, GSP ima 1.142 vozila prosečne starosti 11 i po godina.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image