• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici: “Salford” uništava srpske mlekare

Otpušteni radnici nedavno zatvorene Novosadske mlekare, optužuju vlasnika kompaniju “Salford” da uništava srpske mlekare.

Predsednik sindikata "Imleka" Saša Nikolić je na konferenciji za novinare u Novom Sadu izjavio da je "Salford" odgovoran za zatvaranje novosadske i drugih mlekara u Srbiji, a time i za sistematsko uništavanje mlekarske industrije u zemlji.

Za gašenje proizvodnje u "Novosadskoj mlekari", koja radi punih šest decenija, nije kriv "Imlek" nego "Salford" sa sedištem u Londonu, koji umesto da ulaže u razvoj naše mlekarske industrije, čini sve da je ugasi i da umesto da proizvodimo mleko zavisimo od njegovog uvoza, rekao je Nikolić.

Predsednik sindikata Novosadske mlekare Goran Cimeša izrazio je sumnju u ocenu rukovodstva "Imleka" da je nerentabilan pogon koji je zatvoren.

"Imlek" je u četvrtak doneo odluku o zatvaranju proizvodnog pogona u Novosadskoj mlekari.

Cimeša je ocenio da je nelogično da "Imlek" zatvara proizvodni pogon u Novom Sadu, a pre dva meseca je kupio mlekaru u Tesliću u Bosni i Hercegovini za osam miliona evra, iako već ima mlekaru u Kozarskoj Dubici, u BIH.

Direktor "Salforda" u Srbiji Slobodan Petrović odbacio je kao neosnovane optužbe sindikata "Imleka" da "Salford" uništava mlekarsku industriju Srbije, istakavši da je taj investicioni fond mnogo uložio u proizvodnju mleka u našoj zemlji.

"Mlekarska industrija mora da se koncentriše da bi bila efikasna i ne možemo da proizvodimo u svakom gradu u Srbiji i zadržimo mlekaru da bi oni imali da rade", rekao je Petrović za Tanjug i dodao da je "Salford" počeo da investira u Novom Sadu, ali da su videli da je to "rupa bez dna", s obzirom da bi trebalo puno toga uraditi, kao da se pravi nova mlekara.

Vlada Vojvodine nema prava da se meša u poslovnu politiku Investicionog fonda "Salforda", izjavio je danas Tanjugu pokrajinski sekretar za privredu i zapošljavanje Miroslav Vasin i ukazao da vojvođanska vlada jedino može da se pobrine za radnike koji su ostali bez posla.

“Sada nam je najpreče da to bude što bezbolnije za 70 zaposlenih za koje smo dobili obećanje da će im o trošku kompanije biti plaćen prevoz ako se odluče da rade u mlekarama u Subotici i Padinskoj Skeli u Beogradu", kazao je Vasin najavljući da će u sredu, 18. jula, biti održan sastanak u Sekretarijatu sa predstavnicima poslovodstva i sindikata Novosadske mlekare.

(MONDO/Agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image