• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skupštinska "potvrda" smenjivanja guvernera

U debati o izboru nove vlade Srbije bar tri poslanika su potvrdila medijske špekulacije da se sprema smena guvernera centralne banke Dejana Šoškića.

Šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je u debati o izboru nove vlade Srbije da će Skupština Srbije odlučiti da li će Jorgovanka Tabaković biti guverner Narodne banke Srbije (NBS).

Prethodno je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković u raspravi o ekspozeu mandatara Ivice Dačića rekao da će rast evra zaustaviti nova vlada i "ova gospođa koja će biti budući guverner" pokazujući na Jorgovanku Tabaković.

Mediji danima prenose da će Šoškić biti smenjen sa mesta guvernera NBS i da će na to mesto biti postavljena Jorgovanka Tabaković.

I lider LDP-a Čedomir Jovanović spomenuo je guvernera, ukazujući da su kandidati za vladu samo povećavaju nesigurnost ekonomije i građana zbog dešavanja oko guvernera NBS.

"Nije Dejan Šoškić kriv za to što se dešava sa dinarom. Moramo poštovati nezavisnost te institucije. Mi smo Mlađana Dinkića smenili 2003. godine zato što je bio i guverner i političar", podsetio je Jovanović.

Jovanović je i medijskom "kandidatu" za guvernera Tabakovićki spočitao da piše zakon o Narodnoj banci Srbije kako bi guverner Šoškić bio smenjen.

Odgovor Jorgovanke Tabaković je da ne treba verovati pojedinim medijima da se sprema da preuzme poziciju guvernera.

(MONDO/agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image