• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U minus na računu samo "kad gori"

Prosečna godišnja kamata na dozvoljeni minus na računu u banci u Srbiji je 30,15 odsto a kod nekih banaka je čak 40 odsto, tako da je to ubedljivo najskuplja pozajmica.

Prosečna redovna kamata na dozvoljeni minus po tekućem računu na kraju prvog tromesečja 2012. iznosila je 30,15 odsto, što je za 0,09 procentnih poena niže u odnosu na kraj prošle godine, pokazali su podaci Narodne banke Srbije.

Kamatne stope na dozvoljeni minus su se u prvom tromesečju 2012. kretale u rasponu od 20,25 odsto u Dunav banci Zvečan do 39,93 odsto u Banci Inteza.

Koliko je pozajmica po dozvoljenom minusu skupa pokazuju kamate tih banaka na dinarske gotovinske kredite, koje su između 22,2 i 23,12 odsto odsto godišnje.

To znači da ako bi bili stalno u minusu istu sumu svakog meseca, platili bi gotovo 80 odsto više na kamate nego da podignete keš kredit u istom iznosu.

Prosečna kamata na nedozvoljeno prekoračenje po tekućem računu iznosila je na kraju prvog kvartala 48,72 odsto, za 0,71 procentni poen više u odnosu na kraj 2011. godine.

Te kamatne stope kretale su se u rasponu od 23,20 odsto do neverovatnih 70 odsto u Prokredit banci.

Troškove održavanja tekućeg računa ne naplaćuju samo dve od 33 banke u Srbiji - AIK banka i Folksbanka, dok ih druge banke naplaćuju u iznosu od 75 dinara u Univerzal banci do 275 dinara u Banci Inteza.

Troškove održavanja tekućeg računa kada je račun neaktivan naplaćuje devet banaka.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image