• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Agrobanka: Otac u pritvoru, sin u bekstvu

MUP uhapsio osam osoba u slučaju Agrobanke, traga se za sinom prvooptuženog Dušana Antonića - Milanom Antonićem.

Uhapšeni su predsednik Izvršnog odbora Agrobanke Dušan Antonić, članovi Izvršnog odbora Agrobanke Slavoljub Korićanac i Bojan Zarić, izvršni direktor sektora za korporativno bankarstvo Agrobanke Boban Labović i izvršni direktor sektora za upravljanje rizicima Agrobanke Vehbo Papić.

Uhapšeni su i jedan od osnivača firme Eso limb iz Beča koji je osnivač preduzeća Drina timber iz Ljubovije Miloš Uzelac, director i odgovorno lice u preduzećima Drina timber iz Ljubovije i Neadcommerce iz Beograda Branimir Uzelac, direktor i odgovorno lice preduzeća Drina timber iz Ljubovije Saud Hasović.

Zbog istog krivičnog dela, policija traga i za Milanom Antonićem, jednim od osnivača firme Eso limb iz Beča i zamenikom direktora privrednog društva Neadcommerce iz Beograda Slobodanom Ratkovićem.

Za osmoro osumnjičenih u aferi Agrobanka doneto je rešenje o zadržavanju od 48 sati, pošto su
saslušani u prisustvu zamenika tužioca za organizovani kriminal, saopštilo je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Posle saslušanja po odobrenju tužioca za organizovani kriminal za sve osumnjičene doneta su rešenja o zadržavanju u trajnju do 48 sati.

Osumnjičeni će u tom roku uz krivičnu prijavu biti dovedeni i saslušani u Tužilaštvu za organizovani kriminal posle čega će biti doneta odluka o daljem toku krivičnog postupka, navodi se u saopštenju.


Bivši član Upravnog odbora Agrobanke Danilo Šuković tvrdi da je sve što je dolazilo do UO bilo čisto, i da nije upoznat sa mahinacijama.

Šuković koji i član Saveta Vlade Srbije za borbu protiv korupcije Danilo Šuković izjavio je danas da je sve što je dolazilo do Upravnog odbora te banke "bilo čisto" i da ništa nije ukazivalo na korupciju.

"Sve što je dolazilo na Upravni odbor bilo je čisto. Da li je neko radio nešto loše sa papirima, to ja ne mogu znati. Da je nešto ukazivalo na korupciju, ja bih tog momenta izašao iz Upravnog odbora, ja nisam stekao dojam, ne mogu ništa da kažem", rekao je Šuković agenciji Beta.

Upitan da li su on i ostali članovi Upravnog odbora Agrobanke imali uvid u poslovanje banke i da li je moguće da je banka napravila gubitak od 300 miliona evra, Šuković je odgvorio da ne zna i da postoje različite tvrdnje.

"Ne znam - neki tvrde, ovi koji su radili, da to nije realno, ovi da jeste, to treba sve da se ispita i da se vidi. Ono što je dolazilo na Upravni odbor, papiri, toga ništa nije bilo, bio je pozitivan rezultat i svi su papiri bili takvi", rekao je Šuković.

Šuković je naveo da eventualne zloupotrebe nije mogao da izvede jedan čovek, nego više njih, ali da podaci koji bi ukazivali na to, nisu stizali do Upravnog odbora.

Upravni odbor čiji je Šuković bio član, razrešen je uvođenjem prinudne uprave 29. decembra 2011. godine kada su razrešeni i članovi Izvršnog odbora Agrobanke.

Osumnjičeni Dušan Antonić je u periodu od 2006. do 2011. godine, kao predsednik izvršnog odbora Agrobanke u saizvršilaštvu s ostalim uhapšenima kršeći zakone i interne propise banke odobravao kredite pod povoljnijim uslovima i bez adekvatnih sredstava obezbeđenja, koji do danas nisu vraćeni, a u ukupnom iznosu od više od 32 milijarde dinara.

Antonić i sedmorica njegovih saradnika iz banke i privatnih firmi, uhapšeni su juče zbog sumnje da su zloupotrebljavali kredite, a tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je da policija proverava sve sporne i nenaplaćene kredite te banke.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image