• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Zemuna do Borče mostom krajem 2014.

Most Zemun-Borča trebalo bi da bude završen u predviđenom roku, do kraja 2014. godine, najavio je danas gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

"Kineski izvođači dobro rade svoj posao i poštujemo sve rokove", kazao je gradonačelnik Đilas tokom današnjeg obilaska gradilišta mosta na borčanskoj strani.

On je poručio da je most velika privredna šansa Beograda i rešenje saobraćajnih problema.

"Ovde ćemo razviti privrednu zonu na zemljištu PKB-a", kazao je Đilas. On je dodao da će ovim mostom praktično biti završena obilaznica oko Beograda i da građani koji stanuju u naseljima Borča i Ovča više neće morati da prolaze kroz centar da bi stigli do Zemuna.



Đilas je napomenuo i da radovi dobro teku i brzo napreduju pa je od 35 stubova završeno njih 16. Kako je naveo Dunav je skoro premošćen a završeno je i pet kilometara pripremnih puteva na Zrenjaninskom putu.

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić čestitao je gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom i kineskim građevisnkim radnicima na brzini kojom rade i na poštovanju rokova. On je napomenuo da će ministarstvo i vlada ispuniti sve svoje obaveze koje imaju u ovom projektu i u projektu obilaznice oko Beograda .

"Kineski graditelji su se dobro pokazali pa se ukazuju prilike i za nove poslove i saradnju sa njima kazao je Mrkonjić precizirajući da je reč o poslovima u infrastukturi , izgradnji koridora i energetici.

Pokušavajući da duhovito predvidi pitanja novinara Mrkonjić je kazao: "Hvala na pitanju Ana Bekuta je dobro a sa Veljom (Ilićem) se ne svađam."

Most Zemun-Borča je dužine 1.482 metra.Završena je izrada 303 šipa za pomenuti most i preostalo je da se završe jos 33 šipa.

Gradnja mosta poverena je kineskoj firmi "Čajna roud end bridž korporejšn" (CRBC) a gradnja će najvećim delom biti finansirana iz kredita kineske Eksim banke.

(Beta Foto Foto: FoNet/Nenad Đorđević)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

tOma

Jel niko u svetu nema mostova koliko BG? Kolko je to para Djiki?

special image