• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navala na agenciju koja zapošljava u EU

Austrijska posrednička firma koja nudi mogućnost nalaženja posla isključivo u zemljama Evropske unije otvorila je kancelariju u Subotici, a interesovanje građana je ogromno.

Kako je objavio novosadski Mađar so (Magyar Szo) za deset dana ovoj firmi se javilo više od hiljadu onih koji traže posao, i to iz različitih mesta Vojvodine, ali i iz Beograda.

Prema rečima savetnice za ljudske resurse u subotičkoj kancelariji Monike Čordaš, ova firma se za otvaranje predstavništva odlučila za Suboticu zbog blizine granice, odnosno Evropske unije, a i zbog činjenice da njeni brojni žitelji imaju dvojno državljanstvo, što uveliko olakšava zapošljavanje u inostranstvu.

Dodala je da to ne znači da oni koji poseduju samo srpski pasoš ne mogu da dobiju posao u inostranstvu.

"Među zainteresovanima za posao su i mladi i stariji, najrazličitije spreme. Vidi se da ljudi žele da rade, žele bolji život", kazala je Čordašova.

Objasnila je da se zapošljavanje odnosi na period od najmanje godinu dana, a zainteresovanima se nudi širok izbor poslova, bez obzira na njihovu starost, pol ili stručnu spremu.

Ipak, najviše se traže kvalifikovani radnici: stolari, tesari, električari, limari, zavarivači, vodoinstalateri, ali se mogu javiti svi zainteresovani za posao u inostranstvu.

Ova austrijska firma čije je sedište u Gracu nudi posredovanje s nemačkim, austrijskim, slovenačkim i mađarskim poslodavcima.

Malim istraživanjem MONDO je došao do zaključka da se radi o kompaniji "MPS Personalservice", a koja ima i svoju Facebook stranu.

(Beta/MONDO/Ilustracija: Guliver/Getty Images)

Komentari 8

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

pera

pa idite ako vam se vec ide.Prestanite kukati nama koji ostajemo i zagorcavati zivot.Ako hocete da idete idite.Vecina vas samo kuka i prenemaze se ali nista od svog zivota niste uradili.Covek kada nesto silno zeli on se zrtvuje za to.Srecan vam put i nemojte se vracati ... nekad bila u Svedskoj i vise ne hvala.Svojevoljno dosla kuci i srecna sam

Slavoljub

Daj te broj od agencije

sancho passa

vecina bi prodala sve sto ima ovde i bez trunke razmisljanja zbrisala u eu.A ovamo,kad se trazi da se u Srbiji uspostave norme i zahtevi eu,svima su puna usta patriotizma i kako nama ta eu uopste ni ne treba.Licemerje...da se razumemo,ja bih prva otisla,upravo jer ne volim da sam medju polupismenim kvazipatriotama koji licne neuspehe,neznanje i lenjost kriju iza nacionalizma i ksenofobije

special image