• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinkić: Ima vremena za manji porez na plate

Porezi i doprinosi na zarade biće smanjeni, ali ne odmah nego za vreme mandata ove vlade, najavio je ministar finansija i privrede.

Ministar Mlađan Dinkić u izlaganju u Skupštini Srbije nije precizirao kada će biti doneta odluka o smanjenu tih poreza, ali je ukazao da se to sada ne može učiniti jer se zbog toga ne bi mogao zaustaviti dalji rast deficita i javnog duga.

Dinkić je kazao, tokom sinoćnjeg skupštinskog zasedanja, na kome je razmatran predlog ekonomskih zakona, da se smanjenje poreza i doprinosa na zarade može očekivati u toku mandata sadašnje vlade.

Smanjenje poreza i doprinosa u ovom trenutku iziskivalo bi da se dodatno poveća porez na dodatu vrednost ne kao što je već učinjeno na 20 sa 18 odsto, već za četiri procentna poena, na 22 odsto, objasnio je on.

Takvo uvećanje PDV bi, prema oceni ministra, značilo i smanjenje poreza na zarade za desetak odsto, na približno 54 procenta.

Dinkić je ukazao da u situaciji kada se srpska privreda nalazi u recesivnom stanju, jer se predviđa pad privredne aktivnosti u ovoj godini od 0,5 do jedan odsto, veće povećanje PDV od onoga koje je odobreno bi bilo štetno.

(Tanjug, foto: Beta/STR/AV)

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ne da

Nije mi uopšte jasno kako ovaj Dinkić opstaje posle dugogodišnjeg laganja i obmanjivanja ovog naroda ali mi je jasno da dok je on to će se nastaviti!

Budan

Dajte posla nama nezaposlenima da imamo od cega da platimo struju,infostan,prevoz,porez,svakakve takse.Ko radi i treba da plati porez,ko ne radi ne treba.Dajte uvedite socijalnu pravdu u ovu drzavu.

Moi même

Ja verujem ovom čoveku! Smanjiće poreze u vreme mandata ove vlade i to tri meseca pred izbore!

special image