• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cvetković: Više para državi a manje građanima

Bivši premijer i ministar finansija Mirko Cvetković izjavio je da će predloženi rebalans budžeta izazvati veliku inflaciju jer predviđa znatno povećanje rashoda.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će povećanje PDV smanjiti kupovnu moć i plate i da rebalans ne predstavlja nikakav zaokret već ide u sasvim pogrešnom pravcu.

"Rebalans budžeta predviđa da se rashodi značajno povećaju čak na mesečnom nivou, posledica toga je povećanje deficita što će dovesti do porasta javnog duga", kazao je Cvetković, koji je poslanik iz redova Demokratske stranke.

Prema njegovim rečima, najave o nekoj srećnoj budućnosti u narednoj godini zapravo će predstavljati pad životnog standarda sa ovakvim pristupom javnim finansijama.

"Očekuje se da će inflacija biti izuzetno visoka", dodao je Cvetković.

Kako je naveo, činjenica je da rebalans budžeta predviđa da će svakog narednog meseca rashodi u proseku biti za 20 odsto veći nego u prosečnom mesečnom periodu od januara do jula.

Cvetković kazao je da je ideja da se ukinu parafiskalni nameti dobra i da će privreda od toga imati koristi, ali da je pitanje da li iza toga stoji neka stvarna suština što će se tek videti u narednom periodu.

(Beta, foto: Tanjug/Nemanja Jovanović)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Niksoon

Samo neka on ne pametuje!

mick

Mislis malo vise para tebi a malo manje nama gradjanima?? Ovakve politicare treba da je sramota. Da sam ja tako u prethodne 4 godine vodio vladu kao ovaj nazovi politicar savio bih glavu i cutao i gledao u zemlju od sramote. Ali ovakvi ne znaju za sram ni kad je dosta...

special image