• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova Agrobanka deo Poštanske štedionice?

Banka koju je država formirala posle oduzimanja dozvole za rad staroj Agrobanci, "upumpavajući" gotovo 100 miliona evra, sada bi trebalo da posluje u sistemu Poštanske štedionice

Nova Agrobanka postaje deo Poštanske štedionice. Kako "Novosti" saznaju, banka koju je država formirala posle oduzimanja dozvole za rad staroj Agrobanci, "upumpavajući" gotovo 100 miliona evra, sada bi trebalo da posluje u sistemu Poštanske štedionice.

Na koji način će ovo spajanje da se uradi i formalno završi, nepoznanica je za javnost. "Novostima" je samo potvrđeno da "nije reč o klasičnom pripajanju". U prilog tome govori i to što NBS, kako nam je potvrđeno, nije dobila nikakav zvaničan zahtev za promenu vlasništva nad Novom Agrobankom.

U Novoj Agrobanci je, prema saznanjima lista, naložen hitan inventar imovine. Popisuje se apsolutno sve, od stolice do kompjutera. To je još jedan pokazatelj da rasplet tek sledi.

Izbor Poštanske štedionice za "partnera" Novoj Agrobanci takođe nije iznenađenje jer je u pitanju najbolja banka u apsolutnom vlasništvu države.

Da će sudbina naslednice stare Agrobanke biti veoma brzo na dnevnom redu bilo je jasno i iz reči ministra finansija Mlađana Dinkića, koji je često prozivao bivšu vlast za povećanje javnog duga upravo zbog finansiranja tri banke u problemu.

On je najavio da će parlament uskoro morati da se pozabavi zaduživanjem države zbog osnivanja Nove Agrobanke na temeljima stare, koja je u stečaju zbog dubioze od 300 miliona evra, pišu "Novosti".

(MONDO/Foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image