• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radovi na Koridoru 11 samo što nisu

Ministar za građevinu i urbanizam Velimir Ilić izjavio je danas da je sve spremno za početak radova na drumskom Koridoru 11.

Ministar Ilić je za RTS rekao da je pripremljena građevinska dozvola i da još dve firme treba da dobiju licence, što će biti završeno u toku dana.

Prema njegovim rečima, pripremljen je i avans od 60 miliona evra za početak radova, koji će dobiti i domaće i strane kompanije.

Ilić je dodao da počinju i pripreme za izgradnju tunela na toj deonici i da je cilj da se sve pripremi za radove pre početka zime, kako bi i tada moglo da se radi sa punim kapacitetom.

Ugovor sa predstavnicima azerbejdžanske firme Azvirt o izvođenju radova na deonici Koridora 11 od Ljiga do Požege, vrednosti 308 miliona evra potpisan je u aprilu ove godine.

Ilić je izrazio zadovoljstvo što domaće kompanije učestvuju u tom projektu i dodao da će to biti infuzija i domaćoj građevinskoj industriji.

Kako je naveo, kineske kompanije dale su veoma povoljne ponude za izgradnju deonica na Koridoru 11 i da su dve kineske kompanije dobile posao, ali da još nije potpisan ugovor.

Ilić je najavio da će danas biti postavljen novi direktor preduzeća Koridori Srbije.

On je rekao da je predlog zakona o legalizaciji objekata završen i da će do ponedeljka biti pred Vladom Srbije, a nakon toga i pred parlamentom.

Dodao je da se nada da će parlament da ga usvoji ubrzo i da će u novembru da stupi na snagu.

(Beta, foto: Beta/Marko Rupena)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image