• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izgradnja stanova manja (samo) za trećinu

Prema broju dozvola izdatih u avgustu, prijavljena je izgradnja 936 stanova s prosečnom površinom 66,9 kvadratnih metara, što je za 35,1 odsto manje nego u avgustu 2011. Pad u februaru bio prilično veći.

U avgustu je izdato ukupno 664 građevinskih dozvola, što je za 11,9 odsto manje nego nego pre godinu dana. Predviđena vrednost radova u avgustu je manja za 20,8 odsto, nego u istom mesecu lane.

Izgleda da se situacija blago popravlja jer je manjak gradnje stanova u februaru bio veći, gotovo 60 odsto manje nego u februaru 2011. god, mereći prema broju izdatih dozvola.

Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, 16,3 odsto biće građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom 123,6 kvadrata, a 77,8 odsto u zgradama s tri i više stanova, a njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 53,2 kvadratna metra objavio je Republički zavod za statistiku.

Posmatrano prema vrsti građevina, u avgustu 2012. izdato je 78,8 odsto dozvola za zgrade i 21,2 odsto za ostale građevine. Ako se posmatraju samo zgrade, 70 odsto odnosi se na stambene i 30 odsto na druge vrste objekata, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode, komunikacione i električne vodove, 66,7 odsto.

Predviđena vrednost radova novogradnje u avgustu 2012. iznosi 77,1 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova.

Najveća građevinska aktivnost zabeležena je u Beogradskoj oblasti, na koju otpada 39,7 odsto od predviđene vrednosti novogradnje. Slede Južnobačka oblast sa učešćem od 17,1 odsto, Sremska oblast sa 7,1, Pčinjska oblast sa 7,1 i Zapadnobačka oblast sa 4,4 odsto, dok se učešća ostalih oblasti kreću od 0,1 do 3,5 odsto.

(Tanjug/MONDO,foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image