• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hladni rat između Grada Beograda i Ikarbusa

Ikarbus tužio Grad Beograd Agencij za javne nabavke. "Radićemo s njima kada budu poštovali ugovore i rokove", kaže gradonačelnik Đilas.

"Mi smo od Ikarbusa samo ove godine kupili 25 autobusa i potpisali ugovor o isporuci još 32 autobusa za decembar, ali će oni u najboljem slučaju biti isporučeni na proleće", rekao je gradonačelnik Beograda Dragan Đilas.

Đilas je istakao da će Beograd nastaviti da sarađuje s Ikarbusom pod uslovom da se na vreme isporuči to što je dogovoreno, dodajući da ta zemunska fabrika autobusa danas postoji zahvaljujući Gradu.

Prema pisanju medija, Ikarbus se žalio Agenciji za javne nabavke Beograda i republičkoj Komisiji za zaštitu potrošača jer smastra da je diskvalifikovan uslovima koji su postavljeni za posao nabavke autobusa za GSP u vrednosti od 130 miliona evra.



Uslovi koji su posavljeni na tenderu su takvi da ih Ikarbus ne ispunjava pa samim time ne može ni da učestvuje na tenderu, čak ni kao podizvođač, kažu u toj beogradskoj fabrici.

Prema navodima medija, po tenderu za nabavku 180 autobusa za GSP, Grad Beograd u svojim uslovima traži da je kompanija koja učestvuje na tenderu imala prosečan godišnji promet od 20 miliona evra, likvidna sredstva, kao i neopterećenu imovinu vrednu najmanje pet miliona evra.

Gradonačenik Beograda je rekao da od marta ne razgovara s direktorom Ikarbusa, jer je sebi dodelio platu od 230.000 dinara i istakao da je trazio njegovu smenu od ministarstva ekonomije, ali da ništa nije urađeno po tom pitanju.

Đilas je rekao da je grad ponudio da Ikarbus postane gradsko preduzeće ali da to nije prihvaćeno jer ne odgovara direktorima.

(Beta, foto: ikarbus.rs)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

jole

jos jedan primer bahatosti g-dina DJIlasa, toliko o uposljavanju domace privrede !

special image