• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogodine "Lidl" i "Ikea" u Srbiji

Rasim Ljajić izjavio je da su stabilizovane cene na tržištu i otklonjeni nedostaci u snabdevanju i najavio dolazak trgovinskih firmi "Lidl" i "Ikea" na tržište Srbije.

"Nizom mera sprečili smo dalje poremećaje. Nemamo nestašice i ne očekujemo drastično povećanje cena pred novogodišnje praznike. Novi skok cena, mogao bi, zbog smanjene tražnje, da se vrati trgovcima kao bumerang", upozorio je potpredsednik Vlade Srbije i ministar za trgovinu i telekomunikacije Ljajić u intervjuu današnjim "Novostima".

On je rekao da sve dok nema konkurencije, trgovci će moći sebi da dozvole luksuz da ne smanjuju cene kad dinar ojača, kako bi uvećali dobit, a uloga države je da smanji birokratske prepreke i da stvori opšti ambijent kako bi se povećala konkurencija koja će da "olabavi" cene i poveća kvalitet ponude.

Ljajić je istakao da je izvesno da bi "Lidl" mogao u naredne dve godine da otvori 15 maloprodajnih objekata od 2.000 kvadrata u 15 srpskih gradova, da očekuje i da "Ikea" otvori prvi veći maloprodajni objekat do kraja sledeće godine i da je najvažnije da ne bude birokratskih prepreka na tom putu.

" Moramo da pomognemo privrednicima koji imaju proizvode za izvoz. Obaveza Srbije je i da pronađe nova tržišta, jer je pala tražnja u zemljama EU. Cilj je da se širimo na Rusku Federaciju, Bliski istok, Aziju. Bio sam u Iraku gde postoje neslućene mogućnosti za našu građevinsku operativu, ugovaramo poslove sa Emiratima, zainteresovani smo za Katar, Libiju", rekao je Ljajić.

On smatra da su prvi rezultati vlade sasvim zadovoljavajući, imajući u vidu političku heterogenost i teške izazove sa kojima se suočavamo.

"Evidentni su uspesi u borbi protiv korupcije i kriminala, podignuti su pregovori sa Prištinom na viši politički nivo, a usvojene su i važne antikrizne mere. Imamo redovne koordinacije sa premijerom svakog četvrtka i ta praksa se odražava na uspešnije funkcionisanje vlade", rekao je Ljajić.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 7

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zaljubljen u Eu

E moj ti Ljajicu nemamo para ni za kineski bofl, a kamoli za evropske marke!

BELI

Cemu jeftino se vi nadate? Pa oni formiraju cene ovisno o drzave do drzave.tako je pricano i za metro pa jel jeftinije.oni postoje zbog sebe a ne zbog nas. Cemu se vi ljudi nadate,pa vise nema nista jeftino. Ako je tako sto neplate ljude koji rade u marketima 1000€ kao u nekim zemljama nego 250€ i ako ima toliko,a radi po 12sati.

Vesna

Daj boze da dodje \\\"lidl\\\".Svuda je hrana jeftinija nego u Srbiji.

special image