• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šeik kupuje osam poljoprivrednih kombinata?

Mlađan Dinkić će u nedelju, 13. januara, u Abu Dabiju potpisati ugovor sa kompanijom saudijskog prestolonaslednika šeika Muhameda bin Zajeda al Nahjana "Al Dahra" o kupovini osam poljoprivrednih kombinata u Srbiji.

"Država Srbija će imati udeo u ovom preduzećima 20 odsto, dok će ova arapska kompanija posedovati 80 odsto vlasništva", rekao je Dinkić.

On je za beogradski "Blic" naveo da će samo po ovom osnovu srpski budžet imati priliv od 100 miliona evra.

Dinkić je istakao da će u Abu Dabiju biti konkretizovan i projekat izgradnje kompletne infrastrukture za navodnjavanje, u koji će strani partneri uložiti 100 miliona evra.

"Sa Razvojnim fondom Abu Dabija krenućemo u finansiranje projekta izgradnje infrastrukture za navodnjavanje i odvodnjavanje u celoj Srbiji, ne samo na području Vojvodine", pojasnio je Dinkić.

On je naglasio da su uslovi koje Fond nudi Srbiji povoljniji od onih koje daje Svjetska banka i istakao da bi se deo novca iz ovog fonda koristio i za dugoročne kredite seljacima za kupovinu opreme za navodnjavanje.

Dinkić je za "Blic" naveo da je saudijski prestolonaslednik tokom posete Beogradu izrazio želju da uloži 150 miliona evra u odbrambenu industriju, a iskazano je i interesovanje za izgradnju centra za popravku aviona.

(MONDO/Foto: Filip Krainčanić, Tanjug)

Komentari 40

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

djo

nije dobro,koncesija da na 10-20godina,al ne prodaja,ili pola pola,mi imamo zemlju oni kapital da se obradjuje,suludo je dati 80 posto vlasnistvo,arapi bi pristali na bilo koju kombinaciju koja nama vise odgovara,jer njima treba hrana ioni suy u pustinji a ne mi,organizovacemo peticiju protiv totalne prodaje......nek pohapse ove sto su izneli milijarde iz zemlje i netrebaju nama nikakvi seici,sami cemo raditi,i njima prodavati hranu za lepe novce,ajme kakav banditizam...

Bolji zivot

Sto da ne kupi?Ako ce to otvoriti azijsko trziste gde bi smo izvozili proizvode?Ono kako ja zamisljam Srbiju jeste kao zemlju krajnosti...Da pojasnim Srbija ima neverovatan broj IT strucnjaka,sto moze da otvori mogucnosti da postanemo \"Silicijumska drzava\",uz prava ulaganja naravno. Drugo,Srbija je oduvek poznata kao poljoprivredna zemlja. Propast poljoprivrede je nastao onog trenutka kada su posao nekadasnjih zadruga koje su vrsile otkup preuzeli razni spekulatni i sverceri koji su kupovali od seljaka proizvode po bezobraznim cenama tako da se nadam da ce ovo pomoci obnovi poljoprivred

eee

Teska je motika! Pitam se koliko bi ljudi koji se ovde javljaju, napustilo grad, i otislo na selo... Pa ni 3%.. A kukaju... Pustite ljude neka rade, ako hoce...

special image