• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarka menja Škundrića u UO NIS-a

Vlada Srbije odredila je ministarku energetike Zoranu Mihajlović, umesto Petra Škundrića, za predstavnika države Srbije u Skupštini akcionara Naftne industrije Srbije (NIS).

Vlada je predložila da se razreše prethodni članovi Odbora direktora NIS-a koji su ranije postavljeni na predlog države Srbije, kao manjinskog akcionara u NIS-u i ovlastila Mihajlovićevu da predloži nove članove Odbora direktora te naftne kompanije, saopšteno je Tanjugu u Ministarstvu energetike.

Za nove članove Odbora direktora NIS-a srpski akcionar je predložio Nikolu Martinovića, koji je i ranije bio član Odbora direktora NIS-a, Negicu Rajakov i Nenada Mijailovića, naveli su u resornom ministarstvu.

Osim Martinovića, u Odboru direktora NIS-a do sada su bili i, na predlog srpskog manjinskog akcionara, Danica Drašković i Slobodan Milosavljević.

Vlada je na sednici, održanoj krajem decembra, ovlastila Mihajlovićevu da predloži Ljubomira Aksentijevića i Radoslava Strikovića za srpske članove odbora Skupštine akcionara NIS-a za nadzor nad poslovanjem kompanije.

Skupština akcionara NIS-a, na sednici koja se očekuje da će biti zakazana u junu, treba da da konačnu reč o tome i razreši stare i imenuje nove članove Odbora direktora NIS-a, na predlog srpskog manjinskog akcionara.

Skupština akcionara NIS-a je najviši organ NIS-a i preko nje akcionari donose i odobravaju najvažnije korporativne odluke.

Odbor direktora NIS-a, koga čini 11 članova, ima centralnu ulogu u korporativnom upravljanju i odgovoran je za uspeh kompanije, uključujući i nadzor i definisanje poslovne strategije i ciljeva preduzeća.

Ruska kompanija Gaspromnjeft poseduje većinsko vlasništvo od 56,15 odsto akcija NIS-a, dok je 29,88 odsto akcija te kompanije u vlasništvu Vlade Srbije, a ostatak pripada građanima, bivšim zaposlenima i drugim manjinskim akcionarima.

NIS ima oko tri miliona akcionara i akcijama te kompanije trguje se na Beogradskoj berzi.

(Tanjug, foto: Beta/Emil Vaš)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

PEĐA

Znate onu za Kurtu i Murtu?

special image