• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako izgleda ubedljiv CV?

Od toga kako izgleda vaš CV zavisiće i šansa da uopšte budete pozvani na razgovor za posao.

Svoje šanse možete povećati tako što ćete poslodavca tokom čitanja biografije ubediti da zaista posedujete veštine kao što su dobro poznavanuje stranog jezika, kompjuterskog programa ili prakse iz neke konkretne oblasti.

Prema nekim istraživanjima, poslodavac svakoj biografiji posveti oko 15 sekundi, tražeći informacije koje će mu reći da li kandidat ispunjava uslove konkursa.

Za tako kratko vreme on će praktično samo videti CV, zbog čega je jako važno da bar na prvu loptu vaša biografija bude ubedljiva, piše "Blic."

Ukoliko se za poziciju za koju ste aplicirali traži određeno znanje jezika, neće biti dovoljno ako samo napšete koji nivo znanja posedujete, potrebno je da to potkrepite još nekim detaljima i sertifikatima. Napišite koje kurseve jezika ste završili sa kakvim uspehom i u kojoj meri svakodnevno koristite strani jezik.

Usaglasite lične osobine sa onima koje poslodavac traži, za šta vam od velike pomoći može biti sam tekst oglasa za posao. Ako te osobine stvarno i iamte, navedite ih, a bilo bi dobro uz to navesti i primer situacije u kojoj je ta osobina korišćena ili se istakla.

Ako se recimo, traži poznavanje nekog komjuterskog programa, navedite vaše iskustvo sa tim programom, diplome ili sertifikate, koliko ga dugo koristite i eventualno, tezultate tog rada ili šta ste sve uradili koristeći ga.

Kada navodite veštine koje posedujete iz nekoh oblasti nemojte ih samo nabrajati već konkretno opišite situacije u kojima ste ih primenjivali.

izbegavajte opšta mesta i fraze naročito u delu u koće ćete pisati o sebi i svojim interesovanjima kao što su "dobar timski igrač", "druželjubiv", "vredan."

Samo puko navođenje interesovanja(čitanje, pevanje, pisanje) neće imati velikog efekta. Dobro proučite poželjene osobine u oglasu za posao i razmislite koja vaša interesovanja mogu da pokažu da baš vi imate ono što se traži.

U delu koji je posvećen radnom iskustvu objasnite tačno šta su bila vaša zaduđenja na prethodnoj poziciji. Preporuke od vašeg prethodnog poslodavca pomenite u pisanju CV, piše "Blic."

(MONDO, foto ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

gorus

Glupost,zamazivanje ociju.Sa tri se prsta krstimo PARE. VEZA ,RODJACI nikako drukcije.

Pera

Džaba ti sve ako nemaš dobru vezu!

special image