• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbog prazne kase zastoji na obilaznici

Radovi na obilaznici oko Beograda neće biti okončani do kraja sledeće godine, kako je ranije najavljivano iz Vlade, jer nema para. Radi se za gde se ima, a neki tenderi su tek u toku.

Za izgradnju sedam kilometara duge trase od tunela Straževica do Bubanj potoka, na prstenu obilaznice oko prestonice, trenutno nedostaje 250 miliona evra, piše "Politika".

Tu radovi neće napredovati kako je planirano i najavljivano ali se na drugim deonicama očekuje napredak. Tako bi trebalo da do sredine juna budu okončani radovi na drugom kraku vijadukta u okviru Batajničke petlje.

Krajem prošlog meseca raspisan je međunarodni tender (rok 26. mart) za završetak deonice od Orlovače do Avalskog puta, što podrazumeva i izgradnju petlje Petlovo brdo, poslove na desnoj traci obilaznice na petlji Orlovača i njeno povezivanje na sa petljom Petlovo brdo, kao i radove na ukrštanju obilaznice i Kružnog toka i regulaciju Rakovičkog potoka.

Posle više od dve decenije radova na obilaznici, podseća "Politika", saobraćaj ide od Batajnice do tunela Straževica, što je koštalo ukupno 350 miliona evra, tak oda putnici ne moraju više da idu kroz centar grada.

Uz malo sreće saobraćajne glavobolje će se rešiti i oni koji svakodevno koriste tunele na obilaznici Lipak i Železnik. Iako su ta dva tunela puštena u rad pre gotovo pet godina, i dalje nemaju osvetljenje.

Iz Koridora Srbije najavljuju da će trokom ovog meseca biti nastavljeni radovi na sanaciji, za šta je obezbeđeno 193 miliona dinara (1,7 miliona evra), pa će možda i oni zasvetleti.

(MONDO, ilustracija: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mile

Ma nema leba ovde..

special image