• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turci hoće da grade puteve u Srbiji

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić razgovarao je danas sa delegacijom turske kompanije "Turko".

Kompanija je izrazila spremnost da se odmah uključi u realizaciju jednog od mnogobrojnih projekata iz oblasti saobraćajne infrastrukture i energetike u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, reč je o predstavnicima jedne od najboljih građevinskih turskih kompanija, koja je do sada u toj zemlji investirala više od 60 milijardi dolara.

"Imamo spreman novac da ulažemo u Srbiju, četrdesetogodišnje iskustvo i jasan plan kako da u najkraćem roku uzmemo učešće u konkretnim poslovima", istako je Ferudun Korkmaz, u ime Borda direktora turske kompanije.

On je istakao da za razliku od mnogih kompanija, "Turko" raspolaže sopstvenim sredstvima, mada ima i izuzetno dobre kreditne linije sa bankarskim institucijama.,

"Imate otvorena vrata da investirate u našu zemlju", rekao je Mrkonjić, navodeći da smo mi sada u fazi realizovanja ili početaka velikih projekata, koji su predviđeni razvojnim Master planom, a odnose se na železnicu, putnu infrastrukturu, avio i vodeni saobraćaj.

On je gostima predočio i mogućnost da se na različite načine uključe u rekonstrukciju našeg avioprevoznika JAT-a, kroz njihovu avio kompaniju "Turkiš ervejz", sa kojom je do sada bilo mnogo kontakata.

"Na tom planu radimo veoma aktivno. Naša radna grupa priprema program koji će biti gotov za mesec dana. Takođe, iz oblasti avio saobraćaja veoma su atraktivni aerodromi Lađevci i Batajnica, koji je do sada bio isključivo korišćen za vojne svrhe, ali nameravamo da ga stavimo i u funkciju civilnih", kazao je ministar.

On je podsetio je da je "privredna saradnja dveju zemalja u stalnom usponu, ali da je poseta presednika Srbije Tomislava Nikolića otvorila "novi koridor" za sveobuhvatniju saradnju u oblasti saobraćajne infrastrukture.

Ministar je naglasio da je zahvaljujući velikom angažovanju novoimenovanog turskog ambasadora, Turska obezbedila kredit u visini od 30 miliona evra od "Eksim banke" za izgradnju puteva između Novog Pazara i Sjenice, Novog Pazara i Tutina, kao i magistralnog puta koji vodi ka Crnoj Gori.

Na kraju je dogovoreno je da se u pismu o namerama "Turko" spreman da ulaže u Srbiju
preciziraju sve aktivnosti buduće saradnje.

(Tanjug Foto Beta Nenad Petrović)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gradjanin

Pa kad su nam politicari svojom politikom upropastili gradjevinske firme, pa nam mostove grade austrijanci, petlje hrvati, a sad ce turci puteve... Iskljucivi krivci su Velimir Ilic i Milutin Mrkonjic koji su ugovarali poslove sa nasim preduzecima, a kad je trebalo da se plati... Stecaj!

Dusko Dugousko

E otvorismo se i previse prema svijetu.Nevjerovatno,zar ne?!

Bojan

Nadam se da ce asvaltirati put Sjenica-Bare-Kumanica ovim kreditom, posto je zitelje Bara nasa drzava zaboravila pa zbog ovog regionalnog puta koji je u losem stanju sve je manje i manje mestana Bara koji se iseljavaju put Sumadije. U ovim zimskim sneznim danima vecina je odsecena od sveta.

special image