• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMF nam stiže 8. maja

Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) dolazi u Beograd 8. maja, najavio je danas ministar finansija i privrede u Vladi Srbije Mlađan Dinkić.

Jedna od tema sastanaka biće pregovori o novom aranžmanu MMF i Srbije, rekao je Dinkić novinarima u Skupštini Srbije.

"Pregovori s misijom MMF bi trebalo da traju dve nedelje, a ako se uspešno okončaju, do kraja juna bismo sklopili aranžman", kazao je Dinkić.

Dodao je da će s misijom MMF ragovarati o srednjoročnim merama ekonomske i fiskalne politike Srbije.

"Nama je cilj da ove godine zaustavimo rast javnog duga i da ga u sledećoj godini oborimo, a sve ide u tom pravcu", ocenio je Dinkić. Srbiji, po njegovim rečima, nije potreban novac MMF ni za budžet, ni za devizne rezerve.

"Nama je MMF potreban zbog kredibiliteta da bismo oborili kamatne stope i da bismo uz njihove savete lakše došli do stukturnih reformi koje treba sprovesti na srednji rok", kazao je Dinkić.

Na kraju poslednje posete Beogradu, 20. novembra 2012. godine, misija MMF je saopštila da je fiskalna konsolidacija hitan prioritet Vlade Srbije i da će biti teško postići da budžetski deficit 2013. godine bude samo 3,3 odsto bruto-domaćeg proizvoda (BDP).

Poslednji aranžman Srbije i MMF sklopljen je krajem septembra 2011. godine, a zamrznut je početkom februara 2012. jer je državni budžet Srbije za tu godinu odstupio od dogovorenog fiskalnog programa. Taj aranžman je bio kreditni, vrednosti 1,1 milijarde evra, a sklopljen je "iz predostrožnosti".

(Beta, foto: AP)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Marko-Fcb-El Mago 89

aranzman krajem juna znacice Srbiji novi kredit od 50 godina koji ce da otplacuje na postojeci... Dinkic nas prodaje Vucic aminuje i oplakuje a Dacic nam zemlju prodaje crni dani nam se tek pisu, ulazimo u duznicko ropstvo

special image