• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rusi kupili nišku fabriku gume

Direktor niškog "Vulkana" u restruktuiranju Dušan Marsenić i generealni direktor ruske firme "Krasnij treugoljnik" Evgenij Sinelnjikov potpisali su danas ugovor o prodaji tog niškog preduzeća ruskom partneru za 3,5 miliona evra.

Ruski partner će od 400 radnika "Vulkana" uposliti 280 radnika i uložiće milion evra u modernizaciju niške fabrike gume, dok će ostatak radnika biti zbrinut na osnovu socijalnog programa, rečeno je prilikom potpisivanja ugovora u Gradskoj kući.

Sinenjikov je rekao da je njihov cilj da za tri godine proizvodnja dostigne nivo od 8.000 tona gumenih proizvoda i da ostvare promet od 25 do 30 miliona evra.

"Ukoliko naš start bude dobar, u kasnijoj fazi možemo duplirati proizvodnju u odnosu na taj cilj", rekao je Sinelnjikov i najavio da bi investiciona ulaganja u kasnijim fazama, na osnovu njihovog iskustva, mogla da budu uvećana na tri do pet miliona evra.

U "Vulkanu" će biti nastavljena proizvodnja velikih transportnih traka po kojima je ta fabrika bila poznata u ranijem periodu, a novi vlasnik obezbedio je plasman proizvoda na tržištima bivših sovjetskih republika.

Marsenić je rekao da je period restruktuiranja "Vulkana" trajao dve i po godine i da je zahvaljujući pomoći Ministarstva finansija i privrede, fabrika uvedena u neke mirnije vode.

On je napomenuo da proizvodnja nije prekidana, ali da je fabrika radila smanjenim kapacitetom.

"Deo koji nije prodat ruskom partneru je mali, sa desetak radnika, plan je da taj deo fabrike bude ugašen", kazao je Marsenić.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić izrazio je očekivanja da se, posle pokretanja proizvodnja i ostvarenog obrta od 10 miliona evra na početku, fabrika razvija i da je biznis plan ruskog partnera ambiciozan, pa se očekuje da u toj fabrici budu u kasnijoj fazi otvorena i nova radna mesta.

Niški "Vulkan" privatizovan je početkom 2007. godine kada je njen vlasnik postala bugarska firma "Mina". Ugovor o privatizaciji je raskinut februara 2010. godine.

(Tanjug Foto printscreen)

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

kika

sve treba da se proda i da se nadgleda i cuva proizvodnja...za to je drzava a ne da placa i uposljava neradnike.ja bi na prvom mestu privatizovao opstine i vecine drzavnih administracija!

Milena

Imal se još šta prodati?

special image