• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bačević traži podršku Odbora za kanal

Svi važni projekti u istoriji čovečanstva nailazili su na otpor, pa tako i ideja o izgradnji plovnog puta od Beograda do Soluna, izjavio je ministar.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević i pozvao je poslanike okupljene u Odboru Skupštine Srbije za ekologiju da ga podrže u vezi izrade studije kanala Beograd - Solun.

Predstavljajući Informaciju o radu svog ministarstva od novembra 2012. do januara 2013. godine, Bačević je apelovao na članove skupštinskog Odbora da imaju razumevanja za taj projekat.

Ministar je dodao da, “iako je pretrpeo velike medijske napade”, on ostaje pri stavu da je to dobar projekat.

Prema njegovim rečima, oni koji su bili istrajni i uvereni u ispravnost svojih planova i namera su uspevali, a u Vladi Srbije postoji "visok nivo saglasnosti za izradu studije izvodljivosti koja će se odnositi na hidrosistemu Dunav-Morava-Vardar".

Ministar je naglasio da za taj, kako ga je nazvao, sjajan projekat, država neće morati da se zadužuje, kao i da ga je moguće realizovati ukoliko se pokaže da je isplativ, a zaineteresovanost pokažu i druge države.

On je taj projekat i gasovod Južni tok ocenio kao dva najznačajnija projekta za Srbiju.

Govoreći o problemu nelegalnih objekata, ministar Bačević je rekao da veliki problem predstavljaju oni koji su izgrađeni u nacionalnim parkovima i zaštićenim dobrima.

On je najavio da će sa predsednikom vojvođanske vlade Bojanom Pajtićem uskoro potpisati ugovor o status Fruške Gore, pošto je Ustavni sud Srbije zatražio da se Fruška Gora vrati u nadležnost Vladi Srbije.

Problem nacionalnih parkova i zaštićenih dobara, dodao je ministar, jesu I dužnici, zbog kojih ti parkovi negativno posluju, a Skijališta Srbije označio kao najvećeg dužnika.

Ministar je najavio javnu raspravu o zakonu o geološkim istraživanjima istakavši da Srbija ima neistraženih sirovina i da on ne može da spreči nekoga ukoliko želi da istražuje.

"Postoje potpuno čiste tehnologije za preradu nikla i to nikako ne može da ugrozi životnu sredinu", rekao je Bačević.

(Tanjug, foto: Beta/Slobodan Miljević)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dejanR

Ne razumem koju bi smo to robu prevozili kanalom, kada ni Dunav ne koristimo ni 5% od njegovih mogućnosti, a Grcima, koji su na tri mora to ne treba.

kiza

Mislim da je ideja više nego dobra i da je stara više od jednog veka.U svakom slušaju pored ostalog investicija koja bi donela posao.

special image